У Києві повідомили про підозру стоматологу, в кріслі якого померла пацієнтка

У Києві повідомили про підозру стоматологу, в кріслі якого померла пацієнтка

Фото: Associated Press

Під час дії анестезії у жінки виникла анафілактоїдна реакція.

У Києві повідомлено про підозру стоматологу, через дії якого померла 48-річна жінка.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Це сталося у серпні 2018 року. До поліції надійшла інформація про смерть жінки у стоматологічному центрі на вул. Воздвиженській.

Стоматолог тоді пояснив, що зробив пацієнтці три ін’єкції препарату для місцевої анестезії. Через деякий час жінка знепритомніла, в неї почалися судоми.

Замість введення необхідних медичних препаратів, лікар розпочав серцево-легеневу реанімацію та зробив штучне дихання, що провів із порушенням клінічного протоколу та стандартів надання меддопомоги.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що під час дії анестезії у жінки виникла анафілактоїдна реакція, яка свідчила про виникнення загрозливого стану для її життя, а відтак вона потребувала спеціалізованої медичної допомоги.

"Працівники швидкої допомоги, які згодом приїхали на виклик, почали надавати необхідну екстрену медичну допомогу, але лише через 30 хвилин після виникнення загрозливого стану, у результаті чого жінка померла", — йдеться у повідомленні.

Лікареві повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною першою статті 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, а також щодо відсторонення чоловіка від лікарської діяльності.

Нагадаємо, у Харківській області після операції на носі помер 24-річний хлопець. Його рідні звинувачують у цьому лікарів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація