У Києві повідомили про підозру двом посадовцям: "заробили" понад 800 тис. грн на ремонті укриття

У Києві повідомили про підозру двом посадовцям: "заробили" понад 800 тис. грн на ремонті укриття

Столичні слідчі повідомили про підозру двом посадовцям, які "заробили" на ремонті укриття. / Фото: УНІАН

За скоєне посадовцям загрожує позбавлення волі - до 12 років.

Слідчі поліції Києва викрили двох посадовців, яких підозрюють у розтраті та привласненні бюджетних коштів. Йдеться про керівника управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської райдержадміністрації та директора приватної фірми.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Зазначається, що фігуранти провадження заволоділи грошима, які були призначені на проведення ремонтних робіт у сховищі. Поліцейські встановили, що замовник уклав договір з підрядником на проведення ремонтних робіт в укритті. Втім, фактично така робота зроблена не була. Кошти посадовці привласнили собі.

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи фігурантів. Вилучено документи та інші докази злочинної діяльності. Зловмисникам слідчі столичного главку повідомили про підозру у вчиненні злочину за статтею "привласнення, розтрата майна вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою".

У Києві викрили двох посадовців у розтраті та привласненні бюджетних коштів, які виділили на ремонт укриття. / Фото: ГУ Національної поліції в Київській області

Підозрюваним загрожує позбавленні волі терміном від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Київрада ухвалила нововведення щодо укриттів. Відтепер кожне комунальне підприємство в Києві обов’язково повинне мати відповідального за укриття. Ця особа має стежити за станом і доступом до сховища.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація