У Києві посилять охорону та безпеку в закладах освіти

У Києві посилять охорону та безпеку в закладах освіти

Фото: УНІАН

У навчальні заклади обмежать вхід осіб, що не беруть участі в освітньому процесі.

У столиці посилять охорону та заходи безпеки в усіх навчальних закладах. У департаменті освіти кажуть, що заходи безпеки підвищать у зв’язку із поширенням отруєння школярів газоподібними речовинами в Україні.

Про це інформує сайт КМДА.

"Особливо зараз, напередодні останніх дзвоників та під час Ліги Чемпіонів, безпека дітей у місті має бути особливим пріоритетом як для наших правоохоронців, так і працівників закладів освіти. Тож сьогодні ми дали доручення Департаменту та районним управлінням посилити заходи з безпеки у наших школах та садочках", – повідомила голова комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

За її словами, йдеться про посилення охорони та обмеження доступу на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Посилений контроль буде за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров’ю.

За рекомендаціями Міносвіти, заклади освіти повинні провести роз’яснення для учнів, студентів, батьків та працівників щодо поведінки у разі виникнення ситуацій, які загрожують їхній безпеці та здоров’ю.

"Потрібно залучати до такої роботи співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів. Важливо – забезпечити інформування правоохоронців у разі виявлення біля закладів освіти підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю та життю", – сказала голова комісії.

Раніше Міністерство освіти та науки рекомендувало всім закладам освіти посилити заходи безпеки в останні тижні навчання - через масові отруєння невідомою речовиною дітей у школах у різних містах. До навчальних закладів мають обмежити доступ сторонніх осіб.

Харківські школярі стали черговими жертвами отруєння невідомою речовиною

Харківські школярі стали черговими жертвами отруєння невідомою речовиною

Повʼязані теми:

Наступна публікація