У Києві посилять оборону неба над урядовим кварталом

У Києві посилять оборону неба над урядовим кварталом

Фото: facebook/Сергій Лещенко

Київ як столиця має символічне значення для громадян України і важливе психологічне значення для росіян.

Після російських погроз атакувати будівлі центральної влади у Києві посилять оборону неба над урядовим кварталом.

Про це в ефірі "Радіо свобода" повідомив член комітету парламенту з нацбезпеки Федір Веніславський.

"Від перших днів війни ворог завдавав ударів по центрам прийняття рішень. Достатньо згадати Харківську ОДА, Миколаївську ОДА, які були об’єктом саме терористичних ракетних та бомбових ударів РФ. І квартал урядовий був під прицілом. Але завдяки умілим зусиллям наших військ ППО урядові будівлі не постраждали", – розповів Веніславський. 

Депутат додав, що, за його даними, дії з прикриття неба над Києвом будуть нарощуватися, і, зокрема, пильнуватимуть центр міста.

"Київ як столиця має як символічне значення для громадян України і має важливе психологічне значення для росіян. Тому вони безперечно будуть продовжувати намагатися завдавати таких ударів. Бути впевненими, що вони не принесуть результату ми не можемо, але те, що ми до цього готові – це точно", - зазначив він.

Нічна атака на Київ

Нагадаємо, у ніч проти 4 травня росіяни знову атакували Київ, випустивши по столиці іранські дрони та, ймовірно, балістичні ракети. Через загрозутривога тривала понад 3,5 години, під час якої працювало ППО. У КМВА уточнили, що в повітряному просторі Києва силами української ППО усі ворожі ракети та безпілотники були знищені. Обійшлося без жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація