Не я б’ю, коронавірус б’є: через масові порушення на Вербну неділю в Києві посилять обмеження на Великдень

Не я б’ю, коронавірус б’є: через масові порушення на Вербну неділю в Києві посилять обмеження на Великдень

Фото: Патріарх Філарет

За словами Олега Рубана, в церквах не дотримувалися жодні протиепідемічні правила.

У Вербну неділю в Києві були зафіксовані масові порушення карантинних вимог в церквах. Через це на Великдень можуть посилити деякі обмеження.

Про це розповів очільник Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, інформує "Україна 24".

"Ми сьогодні провели рейд по всіх церквах і побачили, що не дотримуються жодні протиепідемічні правила відповідно до домовленості, укладеної в четвер і п'ятницю. Було велике скупчення людей, відсутність дистанції, відсутність масочного режиму під час проведення богослужінь. Тому на великодні свята будемо проводити додаткові заходи, встановлювати додаткові пости для дотримання режимів", — повідомив він.

За його словами, святкування Великодня з масовим скупченням людей в "червоних" регіонах країни будуть повністю заборонені. Рубан попередив, що церкви можуть отримати штраф за порушення карантину.

"Перш за все передбачені штрафи для громадян, які не дотримуються правила безпеки, — це 170 грн і 220 грн. Що стосується церков, дійсно, там є адміністрація, суб'єкт, який організовує заходи, штрафні санкції будуть накладатися на них. Цього не хотілося б робити, з кожної адміністрацією обговорювався план дій і заходів, які будуть, і ми будемо тільки посилювати в Києві такі заходи", — зазначив очільник Держпродспоживслужби.

Також він додав, що в деяких регіонах, де спостерігається зменшення захворюваності, святкування дозволять, але з певними обмеженнями.

Раніше повідомлялося, що в Києві ввели особливі карантинні правила в церквах до Великодня.

Коронавірус в Україні: чергова хвиля захворювання може накрити нас після Великодня

Коронавірус в Україні: чергова хвиля захворювання може накрити нас після Великодня

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація