У Києві посеред ночі прибрали МАФове містечко з Андріївського узвозу

Кіоски були незаконно встановлені.

У столиці цієї ночі прибрали МАФи з верхньої частини Андріївського узвозу, де продавали різні сувеніри.

Про це у Facebook повідомив патрульний Мартін Брест і виклав фотографії, як техніка демонтує кіоски.

Про зачистку узвозу від МАФів перший заступник директора "Київблагоустрою" Андрій Андрєєв повідомив ще два місяці тому. За його словами, усім власникам МАФів запропонували оформити договори з балансоутримувачем та перемістити свої торгівельні місця на Алею художників. Торговці мали зробити це до 1 березня, після цього "Київблагоустрій" пообіцяв демонтувати самовільно встановленні споруди. Рішенню про демонтаж МАФів та перевіркам наявності дозволів передували скарги від батьків розташованої поруч школи.

"Скарги зводяться до того, що цей ринок антикварних речей не є тим "музеєм", у якому підлітки після школи мають проходити своє виховання. Так чи інакше, але захоплену торговцями та перетворену у "шанхай" історичну частину столиці буде вивільнено та прибрано", - заявив тоді Андрій Андрєєв.

Раніше повідомлялося, що в Києві досі незаконно працюють понад півтори тисячі МАФів, які становлять загрозу для людей, що в них працюють, а також живуть поруч. Із них 1239 розміщено в охоронних зонах водопровідного господарства, а 493 – в охоронних зонах об’єктів каналізаційного господарства. Із них за рік працівники "Київводоканалу" демонтували або ж перенесли близько 90 забудов. Зазначається, що МАФи перешкоджають швидкій роботі із ліквідації аварій у разі прориву труб, саме тому "Київводоканал" закликає знести або перемістити споруди від охоронної зони мереж. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація