У Києві помер один із шести хворих на штам "Дельта": інфекцію привезли з Росії

У Києві помер один із шести хворих на штам "Дельта": інфекцію привезли з Росії

Четверо з шести носіїв "Дельти" нещодавно повернулися з Росії, де фіксують спалах цього штаму.

У Києві помер один з шести пацієнтів Олександрівської лікарні, у якого виявили новий і небезпечніший штам коронавірусу "Дельта".

Про це розповіла директорка медзакладу Людмила Антоненко, інформує Київ.Media.

За її словами, четверо з шести носіїв "Дельти" нещодавно повернулися з Росії, де фіксують спалах цього штаму. І їм всім від 30-ти до 40-ка років, йдеться у випуску "ТСН. Ранок" за 28 липня. Медики розповідають, хвороба протікає агресивніше і швидше. Вже на другий-третій день у пацієнтів різко знижується сатурація і хворі потребують переводу в реанімацію. Штам коронавірусу "Дельта" вже виявили у понад сотні країн. І саме через нього, кажуть у Всесвітній організації охорони здоров'я, світ перебуває на початку третьої хвилі пандемії коронавірусу.

Медики прогнозують різке погіршення епідеміологічної ситуації у Києві. Одна з причин — проведення хресної ходи УПЦ (МП), на якій були присутні віряни, у тому числі, з Росії.

"Я думаю, буде дуже великий підйом захворюваності. Всі тестовані хворі, які приїхали із Росії, всі вони позитивні на "Дельту". Тому якщо ми спостерігаємо от таку ходу, то я думаю, що буде великий підйом захворюваності", — вважає Антоненко.

Лікарка додала, що виявити цей штам коронавірусу вдалося лише за допомогою спеціальних реагентів, яких в Україні поки дуже мало.

Раніше три випадки мутованого штаму "Дельта" підтвердили у Львові.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Коронавірус в Україні: у столичній лікарні помер перший пацієнт зі штамом "Дельта"

Коронавірус в Україні: у столичній лікарні помер перший пацієнт зі штамом "Дельта"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація