У Києві поліція взяла штурмом елітний ресторан Havana, який порушував карантин вихідного дня

Поліцейським довелося викликати підкріплення, аби взяти заклад штурмом.

У Києві поліція заблокувала роботу елітного ресторану Havana через порушення карантину вихідного дня. Яскраві вогники, що підсвічували заклад, і припарковані автівки поблизу помітили активісти. Викликавши поліцію, один з них отримав по обличчю від працівників ресторану. Поліції довелося брати заклад штурмом. 

Світлини і відео побиття оприлюднив журналіст Роман Бочкала.

"Карантин вихідного дня не для всіх. Респектабельний ресторан Havana, на березі Дніпра, вирішив, що може працювати... Не проблемою виявилося і забронювати столик через інтернет)) Це ж який у них дах, подумали активісти "Стоп Корупції" і викликали поліцію. Патрульних в заклад не пустили. Вони викликали підмогу. Можливо буде штурм. Хлопці нахабні до жаху. Правозахисника, який викликав поліцію, вдарили в обличчя", - написав журналіст. 

Карантин выходного дня не для всех. Респектабельный ресторан Гавана, на берегу Днепра, решил, что может работать. Это...

Опубліковано Романом Бочкалою Субота, 14 листопада 2020 р.

Пізніше Бочкала повідомив, що зухвалих порушників затримали, а діяльність ресторану припинили. На виклик прибули два автобуси "штурмовиків", які проникли в ресторан. З фото і відео видно, що співробітників закладу поклали на підлогу й "пов'язали".

Операція Гавана завершена. Вперше тегаю МВС України щоб подякувати. Якщо карантин - то для всіх. Зухвалі порушники ...

Опубліковано Романом Бочкалою Субота, 14 листопада 2020 р.

У поліції повідомили, що на їхні вимоги відчинити двері, припинити роботу закладу та випустити вказаних осіб, протягом години адміністрація та охорона не реагувала.

Пізніше працівники спецпідрозділу відчинили двері ресторану, зафіксували правопорушення, вивели усіх відвідувачів із закладу та склали на директора адміністративний протокол за ст. 44-3 КУ про адміністративні правопорушення.

Також розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 ( перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ, за скоєння чого правоохоронці затримали двох працівників закладу. Вирішується питання щодо оголошення їм про підозру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація