У Києві подружжя пенсіонерів-викладачів після пожежі у будинку місяць жило просто неба

У Києві подружжя пенсіонерів-викладачів після пожежі у будинку місяць жило просто неба

Фото: ТСН

Родина Оверчуків майже 10 років чекає на гроші від держави, виграні у суді.

У Києві подружжя пенсіонерів-викладачів після пожежі будинку місяць було змушено жити просто неба. Відновити стелю стареньким допомогли небайдужі люди. Біля їхньої хати і досі лежать купи сміття зі згарища - у пари немає грошей усе це вивезти. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Людмила Сергіївна  показує наслідки пожежі. Будинок, який будували власноруч, зайнявся на Святвечір. 76-річна жінка встигла вибігти на вулицю разом з 79-річним чоловіком. Улюбленця родини – кота – врятувати не вдалось.

Сім’я місяць жила без даху над головою, спала в куртках та чоботях. Відновити стелю  допомогла церковна громада. Тут і досі волого і пахне горілим. Микола Петрович бідкається, що змок баян – тепер не всі ноти звучать, як треба.

Життя після пожежі: подружжя пенсіонерів-викладачів місяць жило просто неба

Життя після пожежі: подружжя пенсіонерів-викладачів місяць жило просто неба

Подружжя зізнається - змушені підробляти на мітингах, бо вже 9 років чекають на доплату до пенсії, як "діти війни". Раніше працювали інженерами-електриками, викладали у коледжі.

Суд виніс рішення виплатити їм по 17 тисяч гривень в 2010 році. Оверчуки регулярно пишуть листи до чиновників та оббивають їхні кабінети. У Пенсійному фонді запевняють, зробили вже все, що від них залежить.

"Зазначені рішення суду були раніше ще виконані Таращанським пенсійним фондом. Дані суми коштів нараховані", – каже Олена Бойко, заступник керівника головного управління обслуговування громадян.

Далі - питання до казначейства. Там повідомляють - рішення суду про виплату отримали лише у 2018 роц, тому доведеться ще трішки почекати.

"Списання коштів за рішенням може орієнтовно може бути здійснене протягом 3-4 кварталів 2019 року та 1-2 кварталу 2020 року", – повідомили у відомстві.

Дружина Миколи пані Людмила вже купила цемент і збирається робити у власній оселі ремонт. Але не впевнена, що закінчити заплановане вистачить сил. Тому родина, поки чекає на кошти від держави, не втрачає надії і вірить у допомогу добрих людей. Реквізити для допомоги - 5168 7573 7390 7593, Людмила Оверчук.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація