У Києві підтвердили ботулізм в одному із супермаркетів "АТБ"

У Києві підтвердили ботулізм в одному із супермаркетів "АТБ"

Фото: pixabay.com

Продаж в'яленої риби у магазині призупинено.

Лабораторні дослідження підтвердили ботулізм у в'яленій рибі, яка продається у супермаркеті "АТБ", розташованому на вул. Полковника Потєхіна, 2, у Києві.

Про це повідомляє столичне управління Держпродспоживслужби України.

Позапланова перевірка супермаркету відбулася після захворювання на ботулізм мешканця Києва, який купував рибу у цьому закладі. Спеціалісти Держпродспоживслужби відібрали у магазині зразки харчових продуктів.

За результатами лабораторних досліджень, ботуліністичні токсини виявили у зразку проб "Товстолобик в'ялений патраний, 1 ґатунку". Виробник продукції – ТОВ "ТАМАКО ІНВЕСТ" (вул. Різдвяна, 2А, селище Хутори Черкаської області), дата виробництва 24.09.2019 р. термін придатності до 23.12.2019 року.

У зв'язку з цим супермаркету винесли розпорядження про усунення виявлених порушень законодавства, а керівника магазином зобов'язали тимчасово зупинити продаж вищезазначеної рибної продукції.

Раніше повідомлялося, що киянин вже третій тиждень перебуває у реанімації з діагнозом ботулізм. Він частково втратив зір та можливість ходити. Усе через вживання в'яленої риби, яку він придбав на вечерю в супермаркеті. 

У Києві на ботулізм захворів чоловік, який придбав рибу в звичайному супермаркеті

У Києві на ботулізм захворів чоловік, який придбав рибу в звичайному супермаркеті

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація