У Києві перейменували станцію метро "Петрівка"

У Києві перейменували станцію метро "Петрівка"

Фото: УНІАН

До того ж змінила назву і "синя" гілка метро.

Київська міська рада перейменувала станцію метро "Петрівка" на "Почайна".

Про це повідомили у прес-службі Київради.

"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування станції та лінії Київського метрополітену. Станцію метро "Петрівка" перейменовано на "Почайна" відповідно до назви річки "Почайна", що є однією з найдавніших у Києві", - йдеться у повідомленні.

До того ж нову назву отримала "Куренівсько-Червоноармійська" (синя) лінія столичної підземки - "Оболонсько-Теремківська".

"Попередня назва відображала лише початковий проект лінії, і нині вона не проходить через місцевість Куренівку. Друга частина назви ("Червоноармійська") перестала відповідати надземній топоніміці після перейменування станції "Червоноармійська" на "Палац Україна" 1993 року. Окрім того, у листопаді 2014 року вулиці Червоноармійській повернули історичну назву Велика Васильківська", - додали у Київраді.

Як зазначається, рішення про перейменування підтримали 70 депутатів.

Нагадаємо, раніше Київська міська рада погодилася перейменувати Московський міст на Північний, парк "Дружби народів" на "Муромець"  та низку інших столичних об'єктів. Також назву отримають об’єкти, котрі до цього часу імені не мали. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація