У Києві перевірили майже 75% укриттів: чому ситуація невтішна

У Києві перевірили майже 75% укриттів: чому ситуація невтішна

У Києві перевірили 73% укриттів / Фото: УНІАН

Вже перевірено 3 382 об’єкти.

У Києві перевірили 73% від загального фонду укриттів. Ситуація виявилася не дуже втішною, адже більшість sз них не мають вільного доступу.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Наразі це проміжні результати, наголосив міністр. Наразі перевірено 3 382 об’єкти. Камишін зазначив, що 35% від перевірених об'єктів непридатні для експлуатації, 65% технічно придатні.

"Технічна придатність укриттів, з одного боку, дає нам надію, що приведення їх до ладу дає нам достатній фонд укриттів для міста. Проте перелік зауважень до технічно придатних укриттів залишається значним. Загалом результати ревізії поки невтішні", - поінформував міністр.

Перевірка укриттів 

У ніч проти 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Сили ППО збили всі  "Іскандери". Втім, внаслідок падіння уламків загинули троє людей, серед них 9-річна дитина. Люди намагалися потрапити до укриття поліклініки в Деснянському районі, але воно було зачинене.

Після інциденту президент наказав перевірити укриття по всій країні. Заступник керівника ОП Олексій Кулеба заявив, що у столиці найгірша ситуація.

Між тим, в МВС повідомили, що станом на 5 червня обстежено 50 195 укриттів. Зокрема, з них 4 679 виявилися зачиненими, а 11 644 - непридатні до використання.

Крім того, у КМВА повідомили, що в застосунку "Київ Цифровий" можна залишити скарги не лише на зачинені укриття, а й на відсутність належних умов у них.

Читайте також: 

Укриття у приватній власності: що робити, коли приватники не пускають до сховища

Укриття у приватній власності: що робити, коли приватники не пускають до сховища

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація