У Києві перед судом постане чоловік, який за допомогою дрона пересилав наркотики у СІЗО

У Києві перед судом постане чоловік, який за допомогою дрона пересилав наркотики у СІЗО

Зловмиснику-рецидивісту загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Києві судитимуть чоловіка, який за допомогою квадрокоптера намагався переслати в СІЗО наркотики.

Зазначимо, у вересні цього року під час патрулювання території поблизу Лук’янівського слідчого ізолятора правоохоронці помітили підозрілого чоловіка. Поліцейські зупинили його та під час перевірки виявили квадрокоптер та речовини, схожі на наркотичні.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Працівники слідчо-оперативної групи вилучили у 32-річного уродженця Київської області дрон, мобільний телефон, більше 40 пакетів із ймовірно наркотичною речовиною та кілька блістерів із таблетками.

Згідно з висновком експерта, вилучене є особливо небезпечними наркотичними засобами та психотропними речовинами – канабіс та 4-метилметкатинон.

Проти чоловіка було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування правопорушник перебував під вартою.

Наразі слідчі Шевченківського управління поліції завершили досудове розслідування та матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом скерували до суду.

Зловмиснику, раніше неодноразово судимому за скоєння крадіжки, шахрайства, незаконне заволодіння автотранспортом та наркозлочини, загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці припинили діяльність 100 інтернет-магазинів із розповсюдження наркотиків і психотропів, перекрили два міжнародних канали надходження психотропних речовин до України та ліквідували нарколабораторію, потужність якої дозволяла практично безперебійно забезпечувати психотропами всі ці магазини. За попередніми даними, щодоби всі ці ресурси збували близько 50 тисяч доз наркозасобів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація