У Києві патрульний розпорошив в обличчя перехожому газ і побив його

У Києві патрульний розпорошив в обличчя перехожому газ і побив його

Фото: УНІАН

Поліцейському повідомлено про підозру.

У Деснянському району м. Києва під час несення служби у інспектора управління патрульної поліції виник словесний конфлікт із перехожим, який, на його думку, перебував у нетверезому стані.

Про це у середу, 24 березня, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури з посиланням на матеріали слідства.

"Надалі, не маючи жодних підстав для застосування спецзасобів,  правоохоронець застосував відносно громадянина сльозогінний газ та, використовуючи дезорієнтований стан потерпілого, наніс йому декілька ударів", - йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру інспектору управління патрульної поліції за фактом перевищення влади, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання інспектору поліції запобіжного заходу.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Тим часом, у Донецькій області у Краматорську поліцейський патрульної поліції підозрюється у застосуванні сили до 12-річного хлопця. 

А у Львові на двох ветеранів наскочили троє п'яних поліцейських. Вони побили їх і намагались втекти. Нападників затримали.

Поліцейські побили підлітків, змушуючи їх зізнатись у викраденні автомобіля

Поліцейські побили підлітків, змушуючи їх зізнатись у викраденні автомобіля

Повʼязані теми:

Наступна публікація