У Києві оскаженілий пес без намордника загриз на смерть бульдога та поранив його власників

У Києві оскаженілий пес без намордника загриз на смерть бульдога та поранив його власників

У Києві оскаженілий пес без намордника загриз на смерть бульдога та поранив його власників

Бульдог Мідат загинув у собачій бійці. / Фото: ТСН

Собаку вигулювала нетвереза жінка.

У Києві неконтрольований пес бійцівської породи загриз бульдога і поранив його власників. Оскаженілу тварину півгодини не могли вгамувати, він не бажав відпускати розтерзане тіло суперника і ніяк не реагував на нетверезу жінку, що його вигулювала не тільки без намордника, але й без повідка. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Ольга Крюкова щовечора разом із батьком вигулювала ще одного члена сім'ї  - бульдога Мідата. Нині прийшла на його могилу. Батько досі не може оговтатися від пережитого. Їхній незлобивий пес ладнав і з людьми, і з тваринами, каже Ольга. Однак напередодні під час вечірньої прогулянки чимось не сподобався стаффордширському тер'єру, якого без намордника і нашийника вигулювала нетвереза жінка.

"Кусав за вуха, за морду, за м'які частини тіла, щоб знерухомити собаку. І протягом півгодини мій собака помер. Померлого собаку прикривав своїм тілом, цей собака намагався витягти з-під мене нашого вихованця", - розповідає Ольга Крюкова.

Собаку-агресора Ольга спробувала сфотографувати, однак руки надто тремтіли. Проте упізнала його - бачила тут раніше, але з чоловіком.

Кінолог із 30-річним стажем Дмитро Козоріз запевняє, що головна небезпека собак - це господарі. "Компенсація комплексу Наполеона - він був маленький, йому всі давали стусанів, він купив собі величезного ротвейлера, стаффа, вівчарку і тепер на всіх її натравлює. Це соціально небезпечні люди", - каже він.

Таких ситуацій краще уникати, радить Дмитро, - за можливості обходити десятою дорогою псів без повідців. Якщо ж собача бійка все-таки почалася, не можна розтягувати учасників, аби не лишилося рваних ран.

"Треба зафіксувати корпус собаки однієї та іншої, треба розтиснути щелепи або потягти за пахову складку, щоб одна собака відпустила, і відразу ж відтягнути", - каже кінолог.

Саме люди відповідальні за поведінку тварини. Із кінологом тут згоден і закон. Однак такі справи в Україні до суду не доходять, бо адвокат вийде дорожчим, ніж покарання. Зазвичай усе завершується штрафом від 17 до 51 грн та адміністративною відповідальністю.

Поліція, яку викликала Ольга через смерть Мідата, злочину не визнала, а жінка з псом-кривдником просто пішла у невідомому напрямі. Однак Ольга налаштована довести справу до кінця і вже готується позиватися.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

У столиці пес без намордника загриз бульдога і поранив його власників

У столиці пес без намордника загриз бульдога і поранив його власників

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація