У Києві невідомий обстріляв продуктовий ринок: кулі влучили у вікна сусідніх будинків та припарковані авто

У Києві невідомий обстріляв продуктовий ринок: кулі влучили у вікна сусідніх будинків та припарковані авто

Фото: скриншот з відео

Жертв вдалося уникнути дивом.

У Києві злочинці в черговий раз обстріляли продуктовий ринок в спальному районі Троєщина. Цього разу постраждали не лише ятки, а й припарковані автомобілі і вікна будинків.

Протягом карантину це вже другий випадок нападу на ринок і четвертий загалом. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Жителі навколишніх будинків називають свій мікрорайон "Чикаго". Після обстрілу тут посічені від вибуху гранати РГД-5 вітрини магазинів та кульові отвори у вікнах сусідніх будинків.

Зі слів мешканця будинку навпроти ринку Андрія, о третій годині ночі йому у вікно на шостому поверсі прилетіли дві кулі з автомата Калашникова.

"Вона (куля – ред.) якось пішла по дотичній, не розумію як. Але кулю експерти з райвідділку забрали. Моя дружина тепер боїться виходити з дитиною на вулицю", - каже чоловік.

Жертв вдалося уникнути дивом, зазначає Андрій. Кілька куль влучили в припарковані поряд із будинком автівки.

Зранку працівники оглядали наслідки нічного обстрілу і рахували збитки. Тут чи не в кожній вітрині кульові отвори товщиною з палець руки.

"У нас "Чикаго" триває вже дев'ятий місяць. Плюс мінус від ста тисяч гривень. Всі реклами, всі стекла", - зазначає чоловік.

Як розповів працівник ринку, злочинець випустив автоматну чергу по ятках та втік. Кулі розлетілись в різні боки.

Раніше в ніч з сьомого на восьме квітня цей ринок також обстріляли, але з боку вулиці Драйзера. Крім того, в прохід між рядами злочинці кинули протипіхотну уламкову ручну гранату РГД-5. Посічені осколками ролети досі не замінили.

Наймасштабніший напад відбувся напередодні нового року. Тоді злочинці під прикриттям людини з автоматом закидали ринок пляшками із запалювальною сумішшю.

За два дні до цього власники ринку отримали лист із вимогами – перерахувати гроші на анонімний криптовалютний рахунок: "Довго чекати не будемо. Все буде дорожчати. Триста тисяч доларів втратите, а потім здоров’я і життя. Десять тисяч доларів на місяць і все скінчиться. А це була лише розминка".

Платити шантажистам не стали. Натомість написали заяви до правоохоронців.

Від ринку найближчий відділок поліції розташований через дорогу. В квітні автоматник під час стрілянини був майже перед парадним входом. Тут про інцидент на ринку знають. Чергову справу порушено.

"Ми збираємо докази. Зібрані докази були направлені на проведення експертизи, призначено ряд експертиз. Наразі правоохоронці розглядають дві версії, а точніше навіть три", - повідомила прес-офіцерка Деснянського управління поліції Наталія Федоровська.

Щойно будуть готові експертизи - злочинців затримають, кажуть в поліції.

Вночі невідомий із автомата Калашникова обстріляв продуктовий ринок на Троєщині

Вночі невідомий із автомата Калашникова обстріляв продуктовий ринок на Троєщині

Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація