У Києві невідомі напали на офіс благодійної організації, яка допомагає ВІЛ-позитивним людям

У Києві невідомі напали на офіс благодійної організації, яка допомагає ВІЛ-позитивним людям

Фото: БО "Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД"/Facebook

Зловмисники залишили напис, який, як вважають в організації, адресовано народному депутату України, члену "Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ\СНІД".

В ніч проти 17 лютого у Києві невідомі скоїли спробу підриву офісу благодійної організації "100% життя" - Мережа ЛЖВ", яка надає допомогу людям, які живуть з ВІЛ.

Про це повідомляє благодійна організація на своїй сторінці у Facebook.

"Вперше в Україні, на пропозиції вдосконалити права людини громадська організація отримала погрозу, яку можна оцінити як терористичну дію. Сьогодні вночі невідомі скоїли спробу підриву офісу найбільшої пацієнтської організації "100% життя" - Мережа ЛЖВ. Було залишено напис, який за нашими оцінками, адресовано народному депутату України, члену нашої організації", - йдеться у повідомленні.

В організації також додали, що 17 лютого біля офісу, де відбулися ці події, пройде пресбрифінг в якому візьмуть участь: виконавчий директор БО "100% Життя" Анастасія Дєєва, народна депутатка, член комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Лада Булах, директорка представництва міжнародної організації "Право на здоров’я" (HealthRight International) Галина Скіпальська та голова правління "Teenegizer" Яна Панфілова.

На сайті поліції Києва інформація про інцидент відсутня.

Нагадаємо, у Миколаївській області у ніч проти 12 грудня 2019 року було скоєно розбійний напад на будівлю Галицинівської сільської ради. Близько 3:30 троє невідомих у масках увірвалися до будівлі сільради і зв'язали пенсіонерку, яка виконувала функції охоронця. Зловмисники наказали жінці мовчати та почали вибивати двері до всіх кабінетів.

Нападники забрали 13 нових ноутбуків, які сільрада отримала непередодні, а також вісім упаковок офісного паперу, і втекли. Наостанок вони передали вітання голові. 

Невідомі підірвали банкомат в одному зі спальних районів Харкова

Невідомі підірвали банкомат в одному зі спальних районів Харкова

Повʼязані теми:

Наступна публікація