У Києві не поділили квартиру за чотири мільйони доларів. Війна за житло закінчилася вбивством

У Києві не поділили квартиру за чотири мільйони доларів. Війна за житло закінчилася вбивством

Фото: УНІАН

Квартира - на столичному Печерську.

У середмісті столиці чоловік застрелив невідомого, який нібито до нього вдирався. Як з'ясувалося згодом, то чотирикімнатна квартира на Печерську перебуває у власності кількох людей. Саме між ними стався конфлікт, йдеться у випуску ТСН.19:30.

Раніше чотирикімнатній квартирі в центрі столиці жили батьки з двома дітьми. Ті підросли і роз'їхалися: донька – в Росію, син – у Сполучені Штати Америки. Після смерті батьків почали ділити спадок. Донька свою частину продала, а син вирішив жити у квартирі. Коли нові власники прийшли за своїм  майном, він відмовився ділитися.

Через квартирне питання у столиці чоловік застрелив невідомого

Через квартирне питання у столиці чоловік застрелив невідомого

Чотирикімнатна із сучасним ремонтом у цьому будинку коштує майже мільйон доларів, простіша - півмільйона. Перед тим, як продати, сестра мала запропонувати братові викупити свою частку. Якщо він цього не зробив, закон дозволяє половину квартири продати.

Сусіди кажуть, що нові власники кілька разів приходили у свою половину, але візити закінчувалися викликом поліції. Востаннє правоохоронців викликали у січні. Тоді нібито вирішили з'ясовувати все в суді, але напередодні ввечері троє людей спробували зайти в квартиру. Сусіди кажуть, що чули крики.

 "Людина, яка перебувала у квартирі, вистрелила в невідомих осіб. Один із них отримав вогнепальне поранення, з яким був доставлений до лікарні, де помер", - розказує начальник Печерського УП ГУНП у столиці Андрій Дуброва.

У його помешканні знайшли зареєстровану рушницю, набої, газові балончики. Юристи кажуть, що його вчинок можуть вважати самозахистом. «Нова практика Верховного суду нам каже, що захист майна від осіб, які на нього посягають, - це реалізація права на самозахист. Є практика, коли особа не притягається до відповідальності», - пояснює Анатолій Рибачок.

57-річного стрільця затримали.   Кримінальну справу відкрили за статтею умисне вбивство - це до 15 років за ґратами.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація