У Києві накрили озброєну банду грузинів, які відібрали в подружжя сумку з грошима на купівлю авто

Зловмисники напали на людей біля автосалону.

У Києві правоохоронці затримали п’ятьох громадян Грузії, які із застосуванням зброї та насильства відібрали у подружжя сумку із великою сумою.

Про це повідомляє прес-служба відділу поліції у Києві.

"Нападники скоїли розбійний напад поблизу автосалону на проспекті Бандери. Під погрозою зброї та із застосуванням фізичної сили вони забрали у подружжя сумку з грошима та втекли автомобілем "Мазда" у бік житлового масиву Троєщина", - йдеться у повідомленні.

Як наголосили у поліції, завдяки проведеній спецоперації зловмисників затримали на околиці столиці упродовж години, вилучивши у фігурантів декілька пістолетів, набої, мобільні телефони, балаклави, одяг, а також автомобілі, на яких вони скоювали злочини.

За словами начальника ГУ Нацполіції у Києві Андрія Крищенка, всі підозрювані - громадяни Грузії. Організатор злочину - 1976 року народження, четверо інших - виконавці 1977, 1973, 1987 та 1982 років народження. Один із зловмисників від 2014 року перебуває у розшуку.

"Нападників затримали в порядку статті 208 КПК України. На цей час вже доведено, що зловмисники причетні до скоєння трьох розбійних нападів. Крім того, є всі підстави вважати, що на рахунку злочинної групи близько 10 нападів на підприємців з метою заволодіння великими сумами грошей. Тож у рамках розслідування цієї справи будуть встановлені всі деталі та обставини кримінальних епізодів", - наголосив Крищенко.

Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею про розбій, санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у Чернігові копи затримали серійного злочинця у квартирі, яку він хотів пограбувати. На цей час доведено причетність підозрюваного вже до п’яти таких крадіжок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація