У Києві на Троєщині поліцейські врятували з охопленої димом квартири п’ятьох дітей

У Києві на Троєщині поліцейські врятували з охопленої димом квартири п’ятьох дітей

Правоохоронців збираються нагородити відзнакою "За врятоване життя".

У Києві на Троєщині правоохоронці врятували багатодітну родину з заповненої густим димом квартири.

Про це повідомили у відділі комунікації столичної поліції.

Як зазначається, інцидент стався ввечері, 7 лютого. Поліцейські поверталися із завдання до місцевого відділу поліції, аж раптом почули крики дитини.

"Чоловік був на роботі, а я - вдома із дітьми, окрім старшої – вона вже доросла та живе окремо. Десь о п’ятій годині вечора почула запах диму, почала дивитися розетки та дроти, але нічого підозрілого не побачила. За кілька годин запах став настільки нестерпний, що старший син не витримав і вирішив вийти у під’їзд. І як тільки він відчинив двері, у квартиру клубами повалив дим. Лише згодом ми зрозуміли, що пожежа сталася у помешканні поверхом нижче", - розповідає мати шістьох дітей Таміла Муравська.

Фото: ГУ Національної поліції України у місті Києві

Після цього хлопець миттю вибіг на балкон та щосили став кричати про пожежу, один із поліцейських, які йшли повз будинок, негайно кинувся у під’їзд.

"За лічені хвилини він опинився у нашій квартирі, а далі усе відбувалося, як у тумані. Пам’ятаю лише, що хлопець діяв так швидко та професійно, що навіть сусіди не відразу зрозуміли, що сталося. Це відбувалося не більш десяти хвилин, а здалося, що вічність. Ніхто із моїх п’ятьох діток не постраждав", - розповіла жінка, яка неймовірно вдячна правоохоронцям.

Своєю чергою оперативники героями себе не вважають.

"Дим був настільки щільний, що навіть ліхтарик на телефоні ледь допомагав знайти дітей у помешканні. Проте діяти потрібно було дуже швидко, щоби діти не встигли наковтатися задушливого диму. На найменших ми накинули ковдру і винесли їх у під’їзд, де вже на східцях стояв сусід. Іншим дітям та матері сказав дихати в одяг і швидко накинути на себе хоч якісь речі. Кого зміг підняти, взяв на руки, а іншим сказав схопити мене за ремінь і не відпускати, поки не вийдемо на вулицю", - згадує оперуповноважений Андрій Ахременко.

Зазначимо, за порятунок п’ятьох дітей (однорічної дівчинки та дво-, три-, восьми- та чотирнадцятирічного хлопців) керівник столичного главку поліції Андрій Крищенко підготував подання на відзначення поліцейських державною нагородою "За врятоване життя".

Нагадаємо, раніше четверо перехожих школярів на Житомирщині врятували від стрибка з мосту п’яного самогубцю. Хлопці затягли старшого і важчого парубка назад у безпечне місце.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація