У Києві на Софійській площі пройшла акція на підтримку бранців Кремля

У Києві на Софійській площі пройшла акція на підтримку бранців Кремля

Фото: ТСН.ua

Лише за останній тиждень на півострові засуджено сімох кримських татар загальним строком на 110 років ув'язнення.

У Києві на Софійській площі згадали тих, хто нині перебуває у полоні російських буцегарень, катівень Донбасу, та кого переслідують у окупованому Криму. Лише за останній тиждень на півострові засуджено сімох кримських татар загальним строком на 110 років ув'язнення.

Про це йдеться у ранковому сюжеті ТСН.

Підтримати їх, а також привернути увагу міжнародної спільноти на Софійській площі зібралися журналісти та письменники, адвокати родин репресованих та колишні політв'язні. Зачитали листи родин, чиї діти або чоловіки перебувають в полоні або за гратами.

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк зазначила, що ті хлопці і дівчата, які нині перебувають у полоні, їм дуже важливо чути, знати, що про них тут пам'ятають. "Ми не зупинимося, поки їх звідти не заберемо", - наголосила вона.

Колишній бранець Ігор Козловський теж прийшов на Софійську площу, аби підтримати бранців Кремля.  

"Це підтримка тим, хто там знаходиться. Так чи інакше інформація про це до них потрапить… Ви знаєте, коли я був у полоні, для мене було важливо почути, що за мене боряться… Ця інформація давала сили. Давала надію, віру, що тебе не просто пам'ятають. Та роблять певні зусилля для того, щоб визволити тебе", - поділився він.

На Софійській площі кияни зачитали листи тих, хто перебуває у полоні РФ

На Софійській площі кияни зачитали листи тих, хто перебуває у полоні РФ

Нагадаємо, минулого року стався перший і поки єдиний обмін полоненими між Україною та Росією. Тоді додому повернулись 11 бранців Кремля, серед яких були: Олег Сенцов, Володимир Балух і Едем Бекіров, а ще - 24 українські військові моряки. Їх росіяни захопили під час переходу Чорним морем двох броньованих катерів і буксира "Яни Капу". У полоні тоді моряки провели понад 9 місяців. Як їхнє життя склалося після звільнення - дивіться у сюжеті

Повʼязані теми:

Наступна публікація