У Києві на Подолі скоро здадуть будинок з "неочікувано крутою для міста архітектурою" - Нефьодов

У Києві на Подолі скоро здадуть будинок з "неочікувано крутою для міста архітектурою" - Нефьодов

Фото: Голос столиці

Остаточна ціна лоту на аукціоні ProZorro.Продажі - 23,1 мільйона гривень.

У Києві на Подолі скоро здадуть будинок з неочікувано крутою для міста архітектурою. Аукціон пройшов у системі ProZorro.

Про це повідомив колишній очільник митниці, ідеолог ProZorro Максим Нефьодов.

"За що мені з точки розу економтеорії особливо подобається ProZorro.Продажі, так це за перетворення проблеми на актив, який буде мати вартість, приносити робочі місця і платити податки. Був кредит 2005 року в дефолті, багато негараздів, нарешті, прозорий е-аукціон в 2017-му - і вже скоро буде зданий будинок з неочікувано крутою для Києва архітектурою", - написав економіст.

Нефьодов додав, що можна сперечатись про ціну продажу, чи можна теоретично в вакуумі зробити краще, чи подобається нам новий власник, кого мають покарати правоохоронці. Але на практиці замість багаторічної недобудови буде новий об‘єкт.

"Зросте вартість нерухомості поруч. Буде менше бруду на вулиці по "теорії розбитих вікон". Цілком собі "переможенька", - підсумував він.

 

За що мені з точки розу економтеорії особливо подобається Prozorro.Продажі, так це за перетворення проблеми на актив,...

Опубліковано Max Nefyodov Понеділок, 27 липня 2020 р.

Зазначимо, будинок знаходиться на вул. Сагайдачного. Первинна пропозиція - 7,3 мільйона гривень, остаточна пропозиція - 23,1 мільйона гривень.

Нагадаємо, київський готель "Дніпро" продали. Цей чотиризірковий заклад став першим приватизованим об’єктом Державного управління справами. На аукціоні, що 15 липня пройшов у системі ProZorro та транслювався онлайн, його купила українська компанія "Смартленд". Торги починалися з 80,9 млн гривень. В підсумку за лот віддали рекордні 1,1 млрд гривень, що майже у 14 разів більше початкової ціни. Навіть перша ставка у рази перевищила стартову - сягнула 711 млн гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація