У Києві на Оболонському острові археологи знайшли унікальні пам'ятки: фото

У Києві на Оболонському острові археологи знайшли унікальні пам'ятки: фото

Жіноча прикраса лунниця з емаллю III–VIII століть / Фото: скриншот з відео

На острові знайдено козацьку люльку, жіночу прикрасу лунницю з емаллю III–VIII століть, кераміку, монети і кулі від мушкетів.

У Києві на Оболонському острові, де почалося будівництво рекреаційної зони з багаторівневим паркінгом, парком та набережною, археологи знайшли памʼятки старословʼянських часів.

Про це повідомляє очільниця ГО "Почайна" Аннабелла Моріна.

Моріна розповіла, що на острові знайшли козацьку люльку, жіночу прикрасу лунницю з емаллю III–VIII століть, кераміку, монети і кулі від мушкетів. Знайдені артефакти свідчать про те що на острові, скоріш за все, був розташований форпост або переправа.

Археологи знайшли унікальні пам‘ятки на Оболонському острові

Попри наполягання співробітників Інституту археології, перед початком забудови Оболонського острова дослідження не проводилися.

Відповідно до чинного законодавста, ст. 298 Кримінального кодексу України про застереження від знищення культурної спадщини, будівельні роботи мають зупинити, якщо на місці знайдені історичні артефакти.

Археологи кажуть, що боротимуться за можливість провести дослідження на Оболонському острові та робитимуть все можливе, аби зупинити будівництво.

Нагадаємо, в Україні викрили "чорного археолога", який незаконно торгував культурними цінностями ІІІ століття.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація