У Києві на хабарництві затримали керівника підрозділу військово-медичного госпіталю Міноборони

Хабарнику загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

У Києві співробітники прокуратури затримали на хабарі посадовця Головного військового госпіталю Міноборони України та командира роти.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

У понеділок, 15 травня, прокуратурою міста Києва спільно зі Службою безпеки України в м. Києві та Київській області затримано на хабарі керівника структурного підрозділу Головного військово-медичного центру "Головний військово-медичний госпіталь" Міністерства оборони України та командира роти однієї з військових частин, що дислокується у Київській області.

"Вказані службові особи вимагали та одержали неправомірну вигоду у сумі 62 тис гривень від військовослужбовця за надання висновку військово-медичної комісії про його непридатність до військової служби за станом здоров'я та можливість бути комісованим", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці затримали здирників одразу після отримання ними грошових коштів.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Також готується клопотання про обрання їм запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Тернополі, зранку 14 травня, 25-річний призовник випав з п'ятого поверху будівлі обласного військкомату, спробувавши таким чином ухилитися від призову на військову службу. Двадцятип'ятирічний молодик вискочив з вікна п'ятого поверху, а покинути збірний пункт облвійськкомату планував по кондиціонерах. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація