"Укренерго" знову може застосувати графіки аварійних відключень в Києві та області через терористичну атаку РФ

"Укренерго" знову може застосувати графіки аварійних відключень в Києві та області через терористичну атаку РФ

Фото: pixabay.com

З високою ймовірністю відключення електроенергії відбудуться в пікові години.

Енергетичний об'єкт на Київщині, куди влучила російська ракета 15 жовтня, зазнав значних руйнувань, через що у столиці можуть запровадити віялові відключення.

Про це попередили в компанії ДТЕК.

"Енергетики закликають у вечірній час зменшити своє споживання електроенергії до мінімуму, щоб запобігти відключенням або зменшити кількість відключених споживачів", - повідомили в ДТЕК

За інформацією НЕК Укренерго, зберігається висока вірогідність застосування стабілізаційних відключень електроенергії. Для того, аби їх попередити енергетики просять та підтримати енергосистему закликаємо всіх мешканців міста Київ/Київської області зменшити споживання електроенергії до мінімуму - не вмикати енергоємні прилади, максимально знизити споживання електроенергії ввечері з 18.00 до 23.00.  Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів тощо.

Крім того, ДТЕК Київські електромережі для зручності жителів столиці опублікував вулиці Києва, де за командою "Укренерго" буде обмежено електропостачання, якщо буде необхідність стабілізувати енергосистему.

"Тимчасові стабілізаційні відключення можуть розпочатися в вечірні години після розпорядження НЕК Укренерго і будуть тривати поки не зменшиться навантаження на енергосистему і держенергокомпанія не стабілізує енергосистему", - повідомили в ДТЕК.

Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко підкреслив, що мешканці Києва повинні скоротити споживання електроенергії на 35-40%. 

"Сьогодні черговий важкий для енергетики день. Тому прошу сьогодні перейти в режим максимальной економії споживання. Наша ціль для всього міста Київ - 35-40% скорочення! Персональне прохання до бізнесів: повимикайте рекламу світову, як внутрішню так і вуличну", - додав він. 

Росія влучила в об'єкт енергетичної інфраструктури 15 жовтня

Вранці 15 жовня країна-агресорка Російська Федерація завдала ракетного удару по Київській області. Перед цим була оголошена масштабна повітряна тривога в Україні. У НЕК "Укренерго" повідомили, що ракета потрапила в об'єкт критичної інфрастурктури, в результаті чого він зазнав тяжких руйнувань. 

В ОВА поінформували, що жертв в результаті ворожої атаки немає. За словами голови Київської ОВА, відповідні служби зафіксували наслідки та обставини атаки. 

Варто зазначити, що російська армія від 10 жовтня активізувала удари ракетами по українських містах. Лише 10 жовтня окупанти РФ випустили понад 80 ракет, половину з яких вдалося збити ППО.

Мобілізація торкнулася вже і москвичів

Мобілізація торкнулася вже і москвичів

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація