У Києві масові заходи 9 травня проводити не будуть - Кличко

У Києві масові заходи 9 травня проводити не будуть - Кличко

Фото: facebook.com/warmuseum.kiev.ua

Мер столиці розповів, як у Києві святкуватимуть 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У Києві масові заходи з нагоди 75-ї річниці від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні проводити не будуть через карантинні обмеження, запроваджені для уникнення поширення коронавірусу.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

"Цього року виповнюється 75 років від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У зв’язку з обмеженням у столиці масові заходи проводити не будуть. Я розумію, що багато людей у цей день вітали ветеранів, несли квіти до пам’ятників, ходили на кладовища до могил рідних, відвідували музеї, але цього року формат, на жаль, буде іншим. Так само можна привітати ветеранів, зателефонувати їм, згадати своїх близьких, поділитися історіями у соціальних мережах. Нехай вони проведуть цей день вдома, відзначать його з найріднішими", - наголосив він і закликав киян зробити все можливе для того, щоби вберегти від можливого інфікування родичів-ветеранів або просто людей похилого віку.

Також Кличко повідомив, що підписав розпорядження про надання щорічної матеріальної допомоги з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Виплати вже розпочалися. Їх отримають понад 78 тисяч ветеранів Другої світової війни, учасники антитерористичної операції, воїни-інтернаціоналісти, учасники Революції гідності та інші окремі категорії громадян", - уточнив він.

Окремо очільник столиці звернувся до людей, які планують під час цих свят політичні акції та провокації.

"Не варто ці дні використовувати для дестабілізації ситуації і власного піару. У столиці посилену службу нестиме поліція та муніципальна варта. Винятково задля забезпечення правопорядку", - резюмував Кличко.

Нагадаємо, від 11 березня на всій теориторії України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Втім вже від 11 має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків кафе тощо.

3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація