У Києві маршрутника зупинили за розмову телефоном, натомість виявили у нього ознаки наркотичного сп'яніння

У Києві маршрутника зупинили за розмову телефоном, натомість виявили у нього ознаки наркотичного сп'яніння

У Києві маршрутника зупинили за розмову телефоном, натомість виявили у нього ознаки наркотичного сп'яніння

За словами патрульних, чоловік пояснив, що вживає періодично наркотичні засоби.

У Києві поліцейські знайшли у кермувальника маршрутки, який віз пасажирів, згорток — ймовірно, із наркотиками. Сам він поводився дивно і стверджував, що дійсно вживав, але напередодні.

Про те, як на це відреагували пасажири і колеги цього водія, та чому нетверезі за кермом громадського транспорту — це не рідкість, йдеться 18 листопада у сюжеті ТСН.19:30.

Водія звати Олег, хоч він сам називається Дмитром. Нині він підозрюваний у вживанні наркотиків. Його зупинили патрульні, коли крізь вікно побачили порушення: розмовляв за кермом телефоном і не користувався захисною маскою.

Але після зупинки патрульні помітили, що водій дивно поводиться і розмовляє, маючи ознаки сп'яніння. Попросили вийти із транспорту. Коли водій відчинив двері — на землю випав пакет із білою речовиною. Пасажири вийшли з маршрутки, водія затримали. Спершу він розповідає: наркотиків не вживав, але за мить згадує, що вживав, але вчора.

За словами патрульних, чоловік пояснив, що вживає періодично наркотичні засоби. Водія направляють на експертизу, на нього патрульні складають дві постанови: за розмови телефоном під час руху та відсутність маски. А от якщо результат тесту за кілька днів підтвердить вміст у крові наркотиків, то буде й третя.

Тим часом, не чекаючи результатів тестів, водія звільняють з роботи.

Своєю чергою, колега звільненого водія Юрій запевняє, що перед виходом на рейс їх обов'язково перевіряють медики.

Чи перевіряли того дня підозрюваного, ще будуть з'ясовувати.

"Від завтрашнього дня на даному маршруті й на підприємстві буде перевірка. Перевіримо, чи всі водії проходили медогляд, технічний стан всіх маршруток", — говорить Сергій Савтир, керівник комунальної служби перевезень КМДА.

У патрульній поліції кажуть, що випадки, коли водії громадського транспорту виявлялися нетверезими, траплялися, і непоодинокі. 

"Керування у стані сп'яніння водіями автобусів, які перевозять пасажирів, то лише за цей рік таких випадків понад 60. Зафіксованих патрульною поліцією", — зазначає заступник керівника Патрульної поліції Олексій Білошицький.

У Києві поліцейські виявили у маршрутника ознаки наркотичного сп'яніння

У Києві поліцейські виявили у маршрутника ознаки наркотичного сп'яніння

Якщо виявиться, що затриманий водій все ж був нетверезим і про це знали інші співробітники, із компанією-перевізником, імовірно, розірвуть угоду.

Раніше у Києві пасажирською маршруткою керував водій, який перебував під дією наркотиків. Його на Либідській площі зупинили й затримали патрульні. 

Автор: Антон Страшко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація