У Києві люди блокують роботу транспорту через суворі карантинні обмеження: відео

У Києві люди блокують роботу транспорту через суворі карантинні обмеження: відео

У Києві люди блокують роботу транспорту через суворі карантинні обмеження: відео

Фото: скриншот з відео

У перші дні локдауну на зупинках - тиснява та черги.

Відтоді, як Київ увійшов до "червоної" зони карантину, громадський транспорт почав працювати з дотриманням суворих обмежень. Зокрема у столиці пасажирів можна перевозити лише на половині сидячих місць.

Як наслідок у перші дні локдауну на зупинках - тиснява та черги.

Обмеження за кількості пасажирів у громадському транспорті призвело до того, що не всі охочі потрапляють у салон і вимушені стояти у довжелезних чергах. Через це деякі обурені пасажири блокують роботу транспорту.

Про це повідомив "Київ Оперативний" і оприлюднив відповідне відео.

 

Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову Обмеження по кількості пасажирів у громадському транспорті призвело до того, що не всі бажаючі потрапляють у салон і вимушені стояти у довжелезних чергах. Через це деякі обурені пасажири блокують роботу транспорту. Десь ми вже це бачили...

Опубліковано Киев Оперативный Вівторок, 23 березня 2021 р.

 

Як розповіли обурені пасажири на кінцевій зупинці трамваю №3 на бульварі Ромена Ролана (Микільська Борщагівка) кореспонденту "Сніданку з 1+1", вони не розуміють таких обмежень, адже відтепер ризик підхопити коронавірус є не тільки в транспорті, а і у довжелезних чергах на зупинках.

Ймовірно, що далі черги будуть тільки збільшуватись.

На запитання, що необхідно з робити із такою ситуацією, більшість пасажирів відповіла, що необхідно у декілька разів збільшити кількість транспорту, адже нині, за їхніми словами, він курсує у звичайному режимі. Хтось нарікав на свого роботодавця, бо ж на дистанційну роботу відпустили далеко не усіх.

"Думаю, тут також доречно згадати досвід Європи: там під час ще першого локдауну розводили у часі початок робочого дня. Компанії між собою ділили, хто приїжджатиме на сьому, хто на восьму, а хто на дев'яту чи десяту годину ранку. Усе для того, аби зменшити пасажиропотік", - каже кореспондент "Сніданку" Олександр Ковальов.

Великі черги утворюються і біля входів у метро. Там наразі вибірково зачиняють по декілька проходів, аби уникнути скупчення людей всередині вагонів. Проте біля самих входів знову виникає тисянва та натовп людей. Єдине, чим можна зарадити в цій ситуації - це бути свідомими і відповідальними та намагатися дотримуватися дистанції.

Тим паче, нині у громадських місцях варто не забувати і про маски. Вчора Кабмін зобов`язав носити їх не тільки в транспорті, а і просто на вулиці, в усіх громадських місцях. За невиконання цього правила загрожує штраф до 255 гривень. У МОЗ, щоправда, пояснили, що вимога носити маски у громадських місцях "червоних" зон стосується лише під час недотримання соціальної дистанції. 

Коронавірусні черги: як захиститися від COVID-19 у натовпі

Коронавірусні черги: як захиститися від COVID-19 у натовпі

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація