У Києві кількість шпиталізованих з коронавірусом зростає щодня протягом двох тижнів

У Києві кількість шпиталізованих з коронавірусом зростає щодня протягом двох тижнів

Фото: Associated Press

Рівень госпіталізації хворих з коронавірусом становить 110,1.

У "червоному" Києві зростає кількість хворих на коронавірус, які потребують шпиталізації до медичних закладів.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, кількість пацієнтів у столичних лікарнях зростає щодня вже протягом двох тижнів. Ситуацію із заповненістю ліжок він називає критичною, але не катастрофічною. Власне тому, міськрада посилила карантин у Києві, аби "вчасно та ефективно надавати медичну допомогу хворим".

"Саме тому ми ухвалили рішення щодо посилення карантину зараз. Це дії дощо запобігання катастрофі, а не рефлексія на неї", - наголосив представник КМДА.

Слід зауважити, що станом на 1 квітня у Києві перевищений рівень госпіталізації хворих з коронавірусом. Норма становить 60 на 100 тисяч населення. У столиці - 110,1. Завантаженість ліжок киснем - 84,3%. Норма повинна не перевищувати 65%.

Як повідомлялося, київська влада від 5 квітня і щонайменше до 16 квітня запроваджує суворіші обмеження у місті. Увесь громадський транспорт працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів. Отримати такі документи зможуть працівники критичної інфраструктури: це стосується медицини, транспорту, соціальних працівників, житлово-комунального господарства, рятувальників, військових та поліції. Крім того, перестануть працювати школи та дитячі садки.

Новини України: що працюватиме в Києві в умовах жорсткого локдауну  

Новини України: що працюватиме в Києві в умовах жорсткого локдауну  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація