У Києві іноземка із співмешканцем торгувала "липовими" довідками про COVID-19

Одна фальшива довідка коштувала 550 грн.

У Києві викрили зловмисників, які продавали підроблені довідки про відсутність захворювання на COVID-19 з "печаткою" одного зі столичних медичних центрів. Їхню діяльність викрили та припинили правоохоронці.

Про це повідомляє поліція Києва.

Виявилося, що іноземка та киянин шукали клієнтів через оголошення на одному із інтернет-сайтів. А через месенджер та на особистих сторінках у соцмережах вони рекламували послуги з надання фіктивних довідок. Такий документ коштував 550 гривень.

Клієнтам не потрібно було проходити будь-яких лабораторних досліджень, довідку отримували поштою. Гроші надсилали на "підставну" банківську картку зловмисників.

У своїх довідках зловмисники ставили фейкову печатку одного зі столичних медичних центрів, керівництво якого і звернулося до поліції. У заяві медклініка повідомила, що невідомі використовують ім’я їхньої фірми для незаконної діяльності.

Як встановили слідчі, до нелегального бізнесу причетна 55-річна іноземка та її співмешканець 48-річний киянин. Під час обшуку у них вилучили підроблені бланки та печатки з реквізитами відомої столичної фірми, мобільні телефони, на які порушники отримували замовлення, а також комп’ютерну техніку.

Слідчі за цим фактом відкрили кримінальне провадження. У межах досудового розслідування призначено експертизи, а також вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві викрили чоловіка, який збував підроблені довідки про відсутність у осіб позитивного тесту на коронавірусну хворобу COVID-19. Вартість фейкової довідки становила 500 грн. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація