У Києві хочуть закрити найдавніше відділення "Укрпошти" в центрі міста

У Києві хочуть закрити найдавніше відділення "Укрпошти" в центрі міста

Фото: УНІАН

Місцеві жителі категорично проти, намагаються зберегти приміщення й поштарі.

Найдавніше поштове відділення у Києві можуть закрити – столична влада не продовжила договору оренди із "Укрпоштою". Приміщення планують віддати суду, а про долю майже 11 тисяч клієнтів ніхто особливо не переймається, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У пошті пояснюють, що закривають найдавніше і одне з найприбутковіших у столиці відділень, розташоване на вулиці Богдана Хмельницького. Комісія КМДА із питань нерухомості вирішила не продовжувати договору оренди – за іронією, "за" проголосували представники тих партій, які у інших містах судяться із "Укрпоштою" через закриття збиткових відділень. "Мотивувальної частини не було", - кажуть про рішення поштарі.

У Києві можуть закрити найдавніше поштове відділення

У Києві можуть закрити найдавніше поштове відділення

Місцеві жителі від новини у розпачі. Валентина Євгенівна у відділенні обслуговується все життя. Жінка скаржиться, що ледве ходить, тож якщо закриють це – до іншого відділення вже не дістанеться: "Я до поліклініки не можу дійти". Жителі бідкаються, що альтернатив не мають: "Нема тут ні пошти, ні відділення. Де отримувати пенсію, де листи відправляти?"

Відділення у центрі вже максимально укрупнені. Найближче від цього – на вулиці Гончара, тобто за майже кілометр звідси. І воно вже обслуговує інше зачинене відділення: "Там дуже маленьке приміщення і тому постійні черги!" Саме тому жителі району вийшли на акцію протесту і збирають підписи, аби відділення лишили.

Поштовики ж кажуть, що від закриття постраждають не лише пенсіонери, а й 87 компаній та майже 11 тисяч клієнтів, а місто зазнає збитків, бо за три роки оренди "Укрпошта" могла би заплатити місту на 770 тисяч гривень більше, аніж суд. Комісію неодноразово просили переглянути рішення, однак безрезультатно. Остання надія поштарів і жителів району – на розголос. "Переконати місто змінити рішення. І план "Б" – оскаржувати його у суді. І план "В" - будемо шукати якесь інше приміщення для переїзду", - каже Ігор Смілянський.

ТСН направила запит до КМДА, аби там прокоментували ситуацію навколо відділення. В адміністрації столиці відповіли, що запропонували два приміщення за кількасот метрів від цього відділення і чекають, поки "Укрпошта" їх огляне. "Разом з тим, розуміючи необхідність забезпечення мешканців району у наданні поштових послуг з максимальною територіальною зручністю, робота щодо вирішення питання триває", - наголосили в мерії.

В "Укрпошті" нагадують, що далеко не кожне приміщення можна переобладнати у відділення, бо існує чимало вимог безпеки через роботу із грошима. І побоюються, що слідом за цим відділенням не продовжити оренду можуть і з іншими відділеннями компанії. Адже переважна кількість нерухомості перебуває у комунальній власності, тож на проблему має звернути увагу і держава.

Кореспондент ТСН Олександр Романюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація