У Києві хочуть покласти край платним фото з тваринами на вулиці

У Києві хочуть покласти край платним фото з тваринами на вулиці

Фото: pixabay.com

Депутати Київради вважають, що це треба класифікувати як жорстоке поводження з тваринами.

Київрада рекомендувала припинити експлуатацію тварин для надання відео- та фотопослуг.

28 липня на пленарному засіданні Київської міськради депутати ухвалили рішення "Про встановлення обмеження надання відео- та фотопослуг з використанням тварин в м. Києві", йдеться на сайті установи.

Рішення пропонує обмежити надання відео- та фотопослуг, де використовують тварин з комерційною метою. Також рекомендується вжити заходів щодо недопущення жорстокого поводження з тваринами.

Зокрема, місто закликає Нацполіцію Києва посилити контроль за дотриманням вимог статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, аби не допускати жорстокого поводження з тваринами у столиці.

Як зазначають депутати Київради, до міської влади звертаються чимало зоозахисних організацій, які стурбовані проблемою використання тварин для "вуличних" фотосесій. Тому місто, в межах своєї компетенції, має упередити жорстоке поводження з тваринами.

Наголошується, що "бізнес" на тваринах можна побачити у багатьох туристичних місцях і навіть на Хрещатику. І його варто класифікувати саме як жорстоке поводження з тваринами. Адже вони не є домашніми улюбленцями, а лише способом заробітку.

"У більшості європейських держав такі дії є неприпустимими та неприйнятними, оскільки тваринам мають бути забезпечені належні умови утримання. Сподіваюся, що накладання штрафів на "бізнесменів" покладе край і позбавить столицю цього ганебного явища", - зазначив співавтор рішення, депутат Київради Вадим Сторожук. 

Нагадаємо, у Вінницькій області люди знущалися з місячного козуленя, якого знайшли у лісі. Прив'язану дику тварину випадково помітили поліцейські, які навідалися до проблемної родини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація