У Києві група держслужбовців налагодила корупційну схему на паркувальному бізнесі

У Києві група держслужбовців налагодила корупційну схему на паркувальному бізнесі

У Києві викрили корупціонерів "Київтранспарксервісу" / Фото: Прокуратура міста Києва

У справі затримали чотирьох осіб.

У Києві викрили злочинне угруповання співробітників "Київтранспарксервісу", які налагодили схему вимагання грошей у підприємців за безперешкодне створення паркувальних майданчиків у місті. 

Про це повідомляє прокуратура міста Києва. 

"Організатором злочинного угруповання виявився головний спеціаліст відділу організації роботи відведених паркувальних майданчиків "Київтранспарксервіс". Він залучив до корупційної схеми ще двох начальників відділів та головного спеціаліста, які безпосередньо займались оформленням документів на розміщення паркувальних майданчиків, погодженням їх в Управлінні патрульної поліції у м. Києві, проведенням зустрічей з підприємцями, під час яких останні передавали посадовцям неправомірну вигоду за їхні "послуги", - йдеться у повідомленні.

Група з чотирьох осіб, які налагодили незаконну схему, брали від 500 до 700 доларів США за оформлення документів та укладання договору на розміщення одного паркувального майданчика.

Одного з учасників угруповання затримали 9 листопада під час отримання 33 тисяч 600 гривень чергового хабара. До цього він вже отримав перший транш у розмірі 14 тисяч гривень. Згодом ще одного учасника затримали в аеропорту після повернення із закордонної поїздки, ще двох фігурантів - у Києві. 

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання чотирьох осіб, в їхніх автівках та в приміщеннях "Київтранспарксервісу". Вирішується питання про оголошення фігурантам підозри. 

Раніше повідомлялося, що Спеціальна антикорупційна прокуратура цікавилася відомостями про призначення та звільнення й особистими даними урядовців. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація