У Києві експоліцейський 4 роки не ходив на роботу, але отримував зарплату

У Києві експоліцейський 4 роки не ходив на роботу, але отримував зарплату

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Внаслідок неправомірних дій державі завдано збитків, які становлять близько 400 000 грн.

Викрито експоліцейського, який 4 роки не ходив на роботу, але отримував зарплату. Він вступив у змову зі своїм безпосереднім керівником, який виступав пособником.

Про це у понеділок, 16 серпня, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчими ТУ ДБР, розташованому у місті Києві, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України 13.08.2021 повідомлено про підозру двом колишнім працівникам столичного управління поліції за фактами привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах ( ч. 4 ст. 191 КК України)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, починаючи від жовтня 2016 року по грудень 2019 року, вказаний працівник поліції отримував заробітну платню за роботу в органах поліції міста Києва, водночас на своє робоче місце не виходив, покладені на нього службові обов’язки не виконував, фактично проживав у місті Львів. Своєю чергою, його безпосередній керівник факт відсутності свого підлеглого на роботі приховував.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо:

  • У Хмельницькій області 71-річного чоловіка засудили до 3 років позбавлення волі із випробувальним терміном 1 рік за те, що він незаконно подав заявку на "карантинну" виплату від держави у 8 тисяч гривень та отримав ці кошти.
  • А 60-річна жителька Одещини майже п'ять місяців жила із тілом матері в хаті. Її смерть пенсіонерка приховувала навіть від найближчих родичів. Перш ніж обман розкрився, пенсіонерка встигла отримати шість тисяч гривень материної пенсії.

Новини України: заступник мера Миколаєва підозрють у привласненні 27 мільйонів бюджетних гривень

Новини України: заступник мера Миколаєва підозрють у привласненні 27 мільйонів бюджетних гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація