У Києві до кінця року може зрости вартість проїзду в маршрутках

У Києві до кінця року може зрости вартість проїзду в маршрутках

Фото: unian.net

Перевізники хочуть підвищити ціни на 1-3 гривні.

Вартість проїзду в маршрутках Києва може зрости на 1-3 гривні вже до кінця 2018 року.

Про це повідомляє "УНІАН", з посиланням на слова виконавчого директора асоціації "Автоперевізники Київщини" Олексія Павленка.

Перевізники просять збільшити вартість проїзду, пояснюючи це здорожчанням пального.

"До кінця року ціна проїзду в Києві може зрости на одну-три гривні. При цьому в Київській області ціна проїзду на приміських маршрутах може зрости десь на 20-25%. Приблизно на п'ять-десять гривень. Скрізь по-різному", - сказав Павленко.

Він додав, що підвищення буде не єдиними і наступного року ціни знову можуть зрости.

"Ми очікуємо в 2019 році зростання мінімальної зарплати, яка теж вплине на вартість проїзду на маршрутах не тільки Києва та Київської області, а й по всій Україні", - наголосив директор асоціації.

Павленко зазначив, що вже близько десяти підприємств поставили до відома органи місцевого самоврядування про зміну тарифів. Він підкреслив, що перевізники не повинні погоджувати розмір тарифу з органами місцевого управління, а лише ставити їх до відома.

"Тариф відпущений у 2015 році. Погодження немає. Перевізник повинен поставити до відома. Ніхто не буде подавати тариф необґрунтовано. Тому що ми розуміємо, що люди хочуть знати, за що вони платять. Перевізник повинен її обґрунтувати перед людьми", - сказав він.

Скільки коштує проїзд у різних містах України

Скільки коштує проїзд у різних містах України

Нагадаємо, що з 14 липня у міському пасажирському транспорті Києва діють нові тарифи на проїзд. Так, проїзд подорожчав у метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та у міській електричці. Разовий квиток коштує 8 гривень, а пасажири, які регулярно їздять громадським транспортом і користуються системою поповнення безконтактних карток, матимуть можливість сплачувати за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 грн у разі одноразового придбання 50 поїздок. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація