У Києві демонтують меморіал Героям Небесної сотні

Пам'ятник заважає експертам провести слідчий експеримент.

У Києві почали демонтаж пам'ятника Небесній сотні на алеї Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомили очевидці з місця події, передає ВВС.

До пам'ятника під'їхав кран аби забрати монумент. Попередньо, прибирати хрест та портрети загиблих учасників Євромайдану не будуть, їх лише переносять подалі – ближче до каплички, як запевнили раніше у КМДА.

У Генпрокуратурі кажуть, що на демонтаж є згода активістів.

Зазначається, що демонтувати тимчасовий меморіал запланували наприкінці жовтня для проведення слідчого експерименту, який має встановити, звідки силовики розстрілювали демонстрантів 20-го лютого 2014 року на Інститутській.

Демонтаж пам'ятника вже кілька місяців вимагають активісти, родини Героїв Небесної сотні та слідчі, оскільки пам'ятник заважає експертам з'ясувати напрями пострілів за допомогою лазерів. Пам'ятний хрест заважає розставити манекени. До того ж, наразі ландшафт не відповідає тому, що був у лютому 2014 року.

Для проведення експерименту прокуратурі потрібно буде щонайменше 16 днів. Державна установа "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності" надала дозвіл для демонтажу 16 жовтня. Після закінчення слідчого експерименту планують почати роботи з побудови меморіалу Героям Небесної Сотні.

Тимчасовий меморіал пам'яті Небесної сотні просять перенести задля проведення слідчих дій

Тимчасовий меморіал пам'яті Небесної сотні просять перенести задля проведення слідчих дій

Повʼязані теми:

Наступна публікація