У Києві чоловік за допомогою евакуатора викрав "Порше" у іноземця

Зловмисник викликав службу транспортування авто під виглядом того, що нібито в його машині не працює електрика.

Столичні слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який угнав елітну іномарку.

Аби заволодіти "Порше", зловмисник задіяв службу транспортування авто, яка перевезла легковик в інше місце. Там його згодом й знайшли поліціянти, які повідомили про знахідку законному власникові. Тепер найближчі п’ять років правопорушник може провести за ґратами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"До Дарницького управління поліції із заявою звернувся громадянин іншої держави із заявою про викрадення зі стоянки його автомобілю "Порше". Для відпрацювання повідомлення черговий направив на місце події слідчо-оперативну групу. Провівши комплекс оперативно-розшукових дій, правоохоронці встановили, що до злочину причетний уродженець Чернігівської області, який працював на будівництві поряд зі стоянкою, де зникла іномарка. Щоби доправити автомобіль в інше місце, зловмисник викликав службу транспортування авто під виглядом того, що нібито в його машині не працює електрика. Там поліціянти й знайшли транспортний засіб, про що повідомили автовласнику", - повідомили у поліції.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження, розпочате за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, завершено та матеріали з обвинувальним актом передані для розгляду до Дарницького районного суду. Зловмиснику загрожує до п'яти років ув'язнення.

Нагадаємо, за статистикою останніх років, пік викрадень автомобілів в Україні припадає у період від травня до серпня. Будь-який автомобіль, який не має додаткового захисту, може стати ласою здобиччю зловмисників. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація