У Києві через сніг на шиномонтажах утворилися кількагодинні черги

У Києві через сніг на шиномонтажах утворилися кількагодинні черги

Фото: Фото Єршової Олександри

Сніг у листопаді знову став несподіванкою.

Київ сьогодні прокинувся засніженим, засипати столицю почало напередодні по обіді, що спонукало водіїв терміново почати "перевзувати" свої автівки і вони окупували шиномонтажі.

Про це йдеться 18 листопада в ТСН.16.45.

Уже традиційно після снігу всі найбільші магістралі скували затори, а соцмережі заполонили фото та відео. Сніжило цілу ніч без упину і лише над ранок сніг почав потроху збавляти темпи.

У шиномонтажах зараз не інакше як "золоті жнива". Запис на 10 днів наперед. Усі ж інші мусять стояти у живій черзі, щоб перевзувати свої автівки. Міняти гуму кермувальники масово почали від учорашнього ранку. "Давно таких черг не було, щоб стояло там 10-15 машин у черзі", — кажуть робітники.

Зима у Києві: як сніг вплинув на ситуацію на столичних дорогах

Зима у Києві: як сніг вплинув на ситуацію на столичних дорогах

Ажіотаж почав потроху спадати лише ближче до ночі. Та все ж терпіння вистачило не всім. Черги сьогодні чи не в усіх столичних шиномонтажах. І таку картину, кажуть, бачать із року в рік.

А от комунальники до першого снігу підготувалися завчасно. І навіть там, де зазвичай слизько, або ж навпаки, доводиться місити багнюку — сьогодні, на диво, рухатись легко та безпечно можуть і водії, і перехожі. Запевняють  і техніки вистачить, і солі на зиму не забракне. "Посипкового матеріалу достатньо за таких погодних умов на півтори зими. За складних погодних умов його достатньо на один період", — констатують комунальники.

Найближчими днями снігу в столиці не буде, а з наступного тижня ще й трохи потепліє.

Кореспондентка: Інна Лебеденко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація