У Києві через крадіжки та вандалізм закрили низку станцій велопрокату

У Києві через крадіжки та вандалізм закрили низку станцій велопрокату

Фото: Nextbike

Одного зі зловмисників вдалося затримати завдяки небайдужому очевидцю.

У Києві на Троєщині затримали чоловіка, який намагався вкрасти велосипед з парковки велопрокату nextbike.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник компанії Nextbike Олексій Кушка.

"За спробу поцупити велосипед з парковки "Нестбайк" затримано одну особу - Грек Олександр, 1984 р.н.", - написав він.

За словами Кушки, ще один зловмисник розшукується - Олександр Михайлович Дейкун, 1971 року народження.

"Велосипед пронесли на плечах замкненим понад 400 м від станції. Велосипед у такому випадку подає звуковий сигнал. Його чутно. Крали з парковки серед білого дня. Близько 16-30 у вихідний день. Поруч багато людей. Добре, що був свідомий свідок, який їхав машиною поруч, і викликав поліцію. Йому велика подяка. Але він 1 зі скількох? Ми і надалі будемо дивитись, як навколо нас маргінали ламають, нищать, крадуть? Нам нічого не потрібно? Найстрашніше в людях - байдужість. Це насторожує. Як і відповідь крадія на питання навіщо? Каже, хотів взяти собі, щоб їздити. Але ж він замкнений і це чиясь власність! Ну то й що?! Ну то й і все: ст.185 КК України, крадіжка - від 5 до 8 років позбавлення", - розповів він.

І знову випадки вандалізму, і знову окремі спроби вкрасти. За спробу поцупити велосипед з парковки Нестбайк, затримано...

Опубликовано Oleksii Kushka Четверг, 11 октября 2018 г.

Згодом на сторінці nextbike.kyiv у Facebook з’явилось оголошення, що станції прокату на Троєщині тимчасово припинили роботу.

"У зв’язку з підвищенням останнім часом рівня вандалізму і спроб крадіжок велосипедів nextbike на Троєщині станції прокату на проспекті Ватутіна та біля Деснянського ЦНАП (проспект Маяковського) тимчасово не працюють!" - йдеться у повідомленні.

Водночас компанія запропонувала іншим приватним компаніям та установам, які бажають надати додаткові можливості діставатися на роботу своїм працівникам, розглянути варіанти розміщення станцій прокату nextbike.kyiv для їхніх потреб.

Шановні користувачі! У зв'язку з підвищенням останнім часом рівня вандалізму і спроб крадіжок велосипедів #nextbike на...

Опубликовано nextbike.kyiv Четверг, 11 октября 2018 г.

Нагадаємо, у Києві четверо молодих людей поламали велосипед з нового міського велопрокату і втопили його у Дніпрі на Поштовій площі. Пізніше директор мережі велопрокату Олексій Кушка виставив пост, у якому оприлюднив дані та фото ймовірних винуватців, яких розшукали за відео з камер спостережень.

У Києві камери зафіксували, як молодь кидає в Дніпро прокатний велосипед

У Києві камери зафіксували, як молодь кидає в Дніпро прокатний велосипед

Згодом двоє учасників інциденту з утопленням велосипеду заперечили свою провину та заявили про погрози на їхню адресу після публікації інформації про розшук з фотографіями ймовірних винних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація