У Києві частина вулиці Ярославів Вал стане пішохідною

У Києві частина вулиці Ярославів Вал стане пішохідною

Фото: Вікіпедія

Нова схема розвантажить вулицю від потоку автомобілів.

У Києві ділянка вулиці Ярославів Вал між Стрілецькою та Івана Франка стане пішохідною.

Про це заявили "Агенти змін" у Facebook.

Відповідне рішення узгодили в КМДА. Частину вулиці перекриють із 24 серпня. Відповідно, ділянка вулиці Ярославів Вал від Івана Франка до Володимирської та Золотоворітський проїзд стануть двосторонніми. Нині йдеться про те, що перекриття 40 метрів - це перший крок, який дозволить прибрати з вулиці транзит.

З 24 серпня за нашими рекомендаціями Київська міська державна адміністрація - КМДА перекриває шматок Ярвалу між вулицями...

Опубліковано Агенти змін 15 серпня 2017 р.

"Це зменшить транспортне навантаження на вулицю в декілька разів, а разом з ним і зашумленість, загазованість та запиленість простору. За розрахунками команди дизайнерів, простір стане комфортнішим для 3000 пішоходів, що проходять вулицею в годину пік", - йдеться у повідомленні.

Вулиця Сагайдачного та Контрактова площа у Києві можуть стати повністю пішохідними

Вулиця Сагайдачного та Контрактова площа у Києві можуть стати повністю пішохідними

Нагадаємо, що раніше Контрактова площа та вул. Сагайдачного у столиці стали пішохідними.

"У багатьох містах історичні зони є пішохідними. Наше завдання – створити комфортні умови для відпочинку. Ми постійно рухаємося вперед і беремо найкращі приклади. Ми намагаємося враховувати зауваження та побажання киян, щоб враження від нашого міста були виключно позитивними", - заявив мер міста Віталій Кличко.

Для водіїв запропонували інші маршрути, прилеглі вулиці - Братську, Покровську, Іллінську - та частину Контрактової площі зробили односторонніми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація