У Києві багатоповерхівка була на межі вибуху через самогубцю-невдаху

У Києві багатоповерхівка була на межі вибуху через самогубцю-невдаху

Жінці закортіло напустити в приміщення газу, аби звести рахунки з життям.

У Києві жінка намагалася вкоротити собі віку, але при цьому мало не занапастила увесь під'їзд. 56-річна колишня вчителька молодших класів перерізала газовий шланг і сіла на кухні, очікуючи смерті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рано вранці сусідка, яка відчула запах газу, викликала рятувальників. Своє випадкове пробудження Світлана Шевченко називає дивом, бо лік уже йшов на хвилини. "5-10 хвилин, і під’їзд вибухнув би", - вважає вона. Різкий запах газу походив із сусідньої квартири, власниця котрої перерізала газовий шланг у своїй кухні. "Була повністю одягнута, взута, в капюшоні. Сказала, що це суїцид", - розповіла Світлана Шевченко.

Жінку, яка перерізала газовий шланг в очікуванні смерті, помістили у психлікарню

Жінку, яка перерізала газовий шланг в очікуванні смерті, помістили у психлікарню

Чому вирішила накласти на себе руки і згубити увесь під'їзд, сусідам невтямки. Ірина колись працювала вчителькою молодших класів, зараз на пенсії, жила сама, друзів не мала. "Оце мене завжди дивувало. Похнюпившись ось так в землю йде собі, ні з ким нічого. Я не бачив, щоби вона з кимось розмовляла коли-небудь", - каже мешканець будинку Микола Бінчук.

Рятувальники приїхали вчасно і перекрили газ. Однак сусіди бояться, що Ірина повернеться і спробує завершити справу. "Якщо вона вже затіяла це, то вона може в будь-який час зробити це. Як вона каже: мені байдуже, я вже 56 років прожила", - розповів Микола Бінчук. Наразі ж Ірини немає вдома, вона перебуває у психіатричній лікарні. Однак двері до її квартири заблоковані – це спеціально зробили сусіди, аби зрозуміти, коли жінка повернеться до квартири.

Тим часом правоохоронці відкрили кримінальне провадження, за яким жінці загрожує до двох років ув'язнення. "Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 ст. 129 Кримінального кодексу України – це погроза вбивством. Стаття передбачає обмеження волі до двох років", - пояснила речниця Шевченківського відділення поліції Києва Анна Зубрєва. Та чи осудна Ірина, ще має з'ясувати психіатрична експертиза. Можливо, на жінку очікує тривале примусове лікування. "Якщо мова йде про психічно неадекватну людину, котра робить якісь дії, не розглядаючи всіх ризиків, які з цим пов’язані, перебування такої людини в психлікарні може бути обов’язковим, примусовим", - розтлумачив адвокат Роман Марченко. За словами юристів, доля сусідів тепер у руках психіатра, який обстежуватиме Ірину, адже саме він має визначити, небезпечна жінка для оточуючих чи ні.

Кореспондент ТСН Інна Власова

Повʼязані теми:

Наступна публікація