У Києва не вистачає коштів для підготовки до опалювального сезону – КМДА

У Києва не вистачає коштів для підготовки до опалювального сезону – КМДА

Фото: УНІАН

Окрім цього, аварійність тепломереж столиці складає 80%.

У статутному капіталі новоствореного комунального підприємства Київтеплоенерго, на балансі якого перебувають тепломережі столиці, не достатньо грошей для підготовки до опалювального сезону.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає прес-служба КМДА.

Напередодні Київрада не підтримала збільшення статутного капіталу Київтеплоенерго з 1,2 до 2 мільярдів гривень.

"Підприємство розпочало роботу вже після завершення опалювального сезону, тобто коштів за опалення вони не отримують, а значить необхідних фінансових обсягів для якісної підготовки міста до зими катастрофічно не вистачає", — повідомив Пантелеєв.

За його словами, аварійність тепломереж столиці складає 80%, а для вчасної та ефективної ліквідації аварій необхідно закупити техніку та обладнання, на що не вистачає фінансування.

Нагадаємо, 27 квітня 2018 року домовленості КМДА з компанією "Київенерго" Ріната Ахметова завершились. Усі повноваження перейшли до столичного комунального підприємства "Київтеплоенерго", проте разом із ними  - усі борги попередників. НАК "Нафтогаз" відмовляється забезпечувати "Київтеплоенерго" газом, поки не отримає усі борги "Київенерго". Через це у столиці виникла складна ситуація із гарячим водопостачанням.

20 липня суд виніс рішення у справі щодо боргів "Київенерго" за газ. Так, він не дозволив компанії Ріната Ахметова перекласти зобов’язання перед "Нафтогазом України" на комунальне підприємство "Київтеплоенерго". Сплатити має підприємство, а не бюджет міста.

Суд виніс рішення у справі щодо боргів "Київенерго" за газ

Суд виніс рішення у справі щодо боргів "Київенерго" за газ

Повʼязані теми:

Наступна публікація