У ГПУ прокоментували демонтаж бруківки на Інститутській

У ГПУ прокоментували демонтаж бруківки на Інститутській

Фото: Аліна Боднар

Будівельні роботи можуть зірвати слідчі експерименти.

У Генеральній прокуратурі України не погоджували будівельні роботи на вулиці Інститутській у Києві на місці слідчого експерименту у справах Майдану. Управління спецрозслідувань закликає зупинити будівництво, повідомляється на їхній сторінці у соцмережі Facebook.

Слідчі і прокурори в кримінальному провадженні не погоджували проведення підготовчих та будівельних робіт на Інститутській.

"У зв’язку з цим начальником управління спеціальних розслідувань Сергієм Горбатюком невідкладно підготовлено та направлено заступнику гендиректора з будівництва Національного музею Революції Гідності Моргун О.А. черговий лист щодо призупинення підготовчих (будівельних) ремонтних робіт на Алеї Героїв Небесної Сотні на період від 13 до 29 травня 2019 року з метою збереження ландшафту і обстановки на місцевості в тому вигляді, в якому вони були в момент подій 2014 року та вкотре наголошено на необхідності узгодження початку проведення робіт зі слідчим і прокурором у кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що огородження Алеї Героїв Небесної Сотні, проведення будівельних (підготовчих) робіт, призведе до суттєвої зміни у ландшафті та обстановці на відповідній місцевості, що в свою чергу призведе до гальмування у проведенні слідчих експериментів, у зв’язку із необхідністю розбирання тимчасових споруд, а в окремих випадках унеможливить їх проведення в зв’язку із суттєвою зміною навколишньої обстановки.

Раніше повідомлялося, що на Інститутській у Києві почали знімати бруківку для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні.

Нагадаємо, у листопаді 2018-го у Києві демонтували меморіал Героям Небесної сотні. Демонтаж пам'ятника кілька місяців вимагали активісти, родини Героїв Небесної сотні та слідчі, оскільки пам'ятник заважав експертам з'ясувати напрями пострілів за допомогою лазерів. Пам'ятний хрест заважав розставити манекени. До того ж, ландшафт не відповідав тому, що був у лютому 2014 року. Після закінчення слідчого експерименту планувалися роботи з побудови меморіалу Героям Небесної Сотні.

В Дні пам'яті героїв Небесної сотні закриють вихід з метро Хрещатик на вулицю Інституцька

В Дні пам'яті героїв Небесної сотні закриють вихід з метро Хрещатик на вулицю Інституцька

Повʼязані теми:

Наступна публікація