У готелі Києва схопили ще одного грабіжника з банди, яку "кришувала" поліція на залізничному вокзалі

У готелі Києва схопили ще одного грабіжника з банди, яку "кришувала" поліція на залізничному вокзалі

У готелі Києва схопили ще одного грабіжника з банди, яку "кришувала" поліція на залізничному вокзалі

Фото: Прокуратура міста Києва

У затриманого рецидивіста виявили також наркотики.

У Києві в одному з готелів затримали ще одного учасника групи грабіжників, яких покривали правоохоронці на залізничному вокзалі.

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

"Слідчими прокуратури міста Києва спільно із оперативними працівниками ДВБ НП України увечері 26.01.2018 затримано ще одного члена злочинного угруповання, що займався систематичними крадіжками на Київському залізничному вокзалі Київ-Пасажирський під прикриттям працівників Національної поліції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чоловік, 1980 року народження, вже був раніше судимий за вчинення аналогічних злочинів.

Під час обшуку готельного номера, де він переховувався, був проведений невідкладний обшук, було виявлено наркотичну речовину "канабіс", яку чоловік зберігав для власного вживання.

Наразі йому вже оголосили про підозру у скоєнні крадіжки та зберіганні наркотиків, було підготовлено та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, слідчі дії тривають.

Нагадаємо, у Києві затримано членів організованої злочинної групи з числа чинних співробітників кримінальної поліції на станції "Київ-Пасажирський", під прикриттям яких професійні крадії вчиняли злочини на території вокзалу. Очолював групу підполковник поліції – начальник сектору кримінальної поліції на станції "Київ-Пасажирський". 

До вчинення злочинів останній залучив щонайменше 5 оперативних співробітників кримінальної поліції та декілька груп професійних крадіїв, які сплачували правоохоронцям данину за можливість "працювати" на вокзалі. Крім того, крадії систематично ділились із працівниками поліції викраденим у громадян майном. 

Наразі 7 членам організованої групи оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (строк покарання - до 12 років з конфіскацією майна) та додатково оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України посадовим особам Національної поліції, що входили до складу організованої злочинної групи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація