У дитсадку Києва вихователі кaрали і висміювали хлопчика за те, що він ходить до туалету стоячи

У дитсадку Києва вихователі кaрали і висміювали хлопчика за те, що він ходить до туалету стоячи

Фото: УНІАН

Дитину висміювали перед іншими вихованцями групи.

В одному з столичних дитячих садків хлопчикам ходити до туалету стоячи забороняють. Малечу карають за це, і висміюють перед іншими дітьми. Про цю історію написала в соцмережах мама хлопчика, який і став жертвою таких садистських методів виховання.

Як таке перевиховання може вплинути на дитячу психіку, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

"Викличемо "поліцію" за те, що ти пісяєш стоячи", - такий своєрідний метод виховання в одному зі столичних дитячих садків. Про це в групі "БАТЬКИ SOS" написала Олександра - мама чотирирічного Влада. Її сину вихователі не просто забороняли ходити до туалету стоячи, а навіть висміювали, якщо той робив це звичним для себе способом. "Їх карали: садили на стільчик в середині групи і викликали "поліцію", а діти повинні були з дитини сміятися", - розповіла мати. 

Своє обличчя жінка показувати не схотіла, бо хвилюється за себе, а також за те, аби не зацькували її дитину. Про покарання за начебто "не правильне" ходіння в туалет Олександрі розповіла мама іншого хлопчика з групи. Тож жінка одразу почала дізнаватися, чи грозилися в садочку викликати "поліцію" її сину. Той розповів, що така ситуація була.  Цей випадок шокував всю родину.

За словами жінки, у дитсадку вихователі та його директорка такі "методи виховання" заперечують. "Хоч є дітки, які підтверджують, що Влада систематично карають", - розказала вона. 

"Сніданок" звернувся до директорки дитсадка, аби дізнатися, чи мала місце така ситуація. "Я коментарів зараз не надаю. Триває стосовно цього питання службове рослідування", - розповіла вона. Своєю чергою, вихователька після нашого дзвінка директорці слухавку взагалі не взяла.

Як саме  хлопчику справляти потребу, з фізіологічної точки зору, немає абсолютно жодної різниці, каже сімейний лікар Антон Асонов. "Це на стан здоров'я не впливає", - розповів він. Сварити його, мовляв, ходи так, а не інакше, не можна. "Дитина починає стримуватися і не ходити до туалету. Це вже може призводити і до реальних проблем зі здоров’ям, до запальних захворювань, до проблем із сечопуском тощо", - наголосив медик. 

У столичному дитячому садку вихователі кaрали і висміювали хлопчика за те, що він ходив у туалет стоячи

У столичному дитячому садку вихователі кaрали і висміювали хлопчика за те, що він ходив у туалет стоячи

Не тільки фізичної, а й психологічної шкоди можна завдати, якщо перевчати дитину ходити до туалету так його навчили батьки, каже психологиня Світлана Прядун. "Дитина егоцентричн, думає, що в усьому винна саме вона. Коли вона просто робить свої справи так як вдома, а після цього над нею знущаються, сміються викликають нібито поліцію, то дитина буде думати, що щось зробила не так", - каже вона. 

В жодному разі не варто залишати подібні випадки без уваги. Потрібно говорити про поведінку вихователів з адміністрацією. Своєю чергою, мама Влада вже забрала документи і переводить сина до іншого садочка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація