У Держспоживслужбі повідомили, чи посилюватимуть карантин у Києві через виявлений штам "Дельта"

У Держспоживслужбі повідомили, чи посилюватимуть карантин у Києві через виявлений штам "Дельта"

Фото: Associated Press

Збільшення кількості хворих у Києві очікується, що відбудеться від кінця серпня.

У Києві, де виявили перших шість випадків захворювання індійським штамом коронавірусу "Дельта", посилювати карантин поки не планують. Наразі українська столиця готується до третьої хвилі, яка за прогнозами, буде наприкінці серпня.

Про це заявив очільник Держспоживслужби Києва Олег Рубан в ефірі "Україна 24".

На запитання журналістів, чи будуть наразі у Києві вводити додаткові карантинні обмеження через виявлений штам коронавірусу "Дельта", Рубан відповів заперечно. Але, за його словами, у столиці ведеться активна підготовка до третьої хвилі COVID-19.

"Ні, сьогодні місто готується до третьої хвилі, яка за прогнозами, буде на кінець серпня. Тому що люди повернуться з відпусток. І прогнозовано підйом захворюваності буде реєструватися кінець серпня, вересень, жовтень місяць", - сказав Рубан.

Нагадаємо, у Києві планують під час третьої хвилі коронавірусу впровадити нові перепустки на громадський транспорт, до спалаху також збільшують кількість реаніматологічних ліжок у лікарнях, де приймають хворих із підозрою на коронавірус.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні буде спалах коронавірусу, але наскільки збільшиться кількість хворих, поки невідомо. Під час спалаху буде впроваджуватися посилений карантин, а "ковідні сертифікати" допоможуть громадянам уникнути незручностей, пов'язаних із закриттям тих чи інших закладів і структур.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Що українцям треба знати про штам "Дельта"

Що українцям треба знати про штам "Дельта"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація