У ДАБІ прийшли з обшуками через викриття схеми видавання будівельних ліцензій

У ДАБІ прийшли з обшуками через викриття схеми видавання будівельних ліцензій

Фото: Національна поліція України

На хабарі затримали директорку юридичної компанії, яка нібито мала передати гроші посадовцям інспекції.

У Києві викрили корупційну схему видавання будівельних ліцензій, в організації якої підозрюються посадовці комерційної структури та ДАБІ України.

Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"Оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Київської області викрили та задокументували корупційну схему видавання дозвільних документів на проведення будівельних робіт. Директорка юридичної компанії одержала від громадянина 1900 доларів США хабаря за ліцензію на проведення будівельних робіт за класом наслідків СС3. Цю суму підозрювана повинна була передати посадовим особам Державної архітектурно-будівельної інспекції України для ухвалення ними позитивного рішення", - йдеться у повідомленні.

Фото: Національна поліція України

Як зазначається, у середу, 22 січня, правоохоронці затримали фігурантку під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 1400 доларів США. Факт отримання першого "траншу" також був задокументований.

Наразі у приміщенні ДАБІ України та в офісі приватного підприємства проводяться санкціоновані обшуки, під час слідства буде перевірятися причетність посадових осіб ДАБІ до вчинення злочину.

Фото: Національна поліція України

Нагадаємо, 17 січня прем’єр-міністр Олексій Гончарук провів зустріч із представниками будівельної галузі, під час якої отримав низку скарг на корупцію в ДАБІ. У зв’язку з цим очільник уряду заявив, що хоче ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація