У центрі Києва рідні полонених АТОвців вимагали повернути їх додому

У центрі Києва рідні полонених АТОвців вимагали повернути їх додому

Фото: ТСН.ua

Деякі силовики - бранці вже понад тисячу днів. 

Рідні та друзі полонених бойовиками українських військових прийшли до центру Києва, аби нагадати  владі про своїх чоловіків. Про це йдеться в сюжеті ТСН.16:45

У деяких військових строк полону вже перетнув рубіж у тисячу днів. Дружини, матері та малеча сподіваються, що їх почують.

Людмила приїхала з Кропивницького разом з дружиною брата. Вдома дві доньки, найменшу  Сергій ще і не бачив. Разом з товаришем Олександром в полоні вже 864 дні.

"Останній раз я його чула 21 червня 2016 року. На даний момент не має ні дзвінків, ні листів...", - розповідає жінка.

Ще на початку 2015 року під Дебальцевим у засідку потрапив і син Людмили - Олександр. Кілька разів він писав листи, що живий, а тримають його у Макіївці.

"Я дуже тебе прошу, ти тримайся синок, ми за вас боремося дуже. І я тебе люблю і всі ми тебе любимо, тримайся будь-ласка", - сказала мати полоненого.

Тільки за офіційними даними сьогодні в полоні бойовиків перебувають  132  українських військових. Неофіційні дані - у рази більші. Особливо, що стосується безвісти зниклих.

Деякі матері  не бачили своїх синів ще з Іловайського оточення. Син Олени - кривбасівець Руслан Сугак. Спершу була інформація, що підірвався на розтяжці, був в лікарнях Сніжного, Донецька, потім начебто в Луганській колонії. Слід втратили два роки тому.

"Було дуже багато добробатів, все рівно ніхто не знає точної цифри ні загиблих ні полонених, тому можливо і це заважає швидшому знаходженню наших дітей", - пояснює вона.

Рідні непокоються, коли ж військові повернуться додому. Останній обмін відбувся ще в грудні минулого року. Сьогодні ж частина матерів та дружин має змогу передати хлопцям вітання. В деякі колонії  доходить сигнал українських телеканалів і часом хлопцям дозволяють дивитися новини. Хоча б так - із дому кохані передають щоб трималися.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк.

Рідні полонених та зниклих військових провели в центрі Києва акцію на підтримку своїх чоловіків

Рідні полонених та зниклих військових провели в центрі Києва акцію на підтримку своїх чоловіків

Як повідомлялося раніше, представниця України у Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко заявляла, що кількість полонених українців, яких утримують проросійські бойовики на Донбасі, зросла до 132. За її словами, "зараз в цьому списку і журналіст, і цивільні особи, яких хапають за проукраїнську позицію. Натомість друга сторона не підтверджує наявність багатьох осіб із цього списку". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація