У центрі Києва на честь вбитого журналіста Шеремета назвали сквер

У центрі Києва на честь вбитого журналіста Шеремета назвали сквер

Фото: Radio Liberty

Журналіст загинув під час підриву його автомобіля у центрі столиці України.

Київська міська рада надала одному зі скверів у центрі столиці імені підірваного журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради Дмитро Білоцерковець.

"У Києві скверу дали ім'я Павла Шеремета. Розташований цей сквер на перетині вулиць Рейтарська/Стрілецька. Всі ми пам'ятаємо і не забуваємо Павла, він став однією з перших жертв політичних терактів у столиці від початку війни. Це була трагедія і втрата, не тільки для близьких і колег, а й для кожного з українців", - наголосив він.

За словами Білоцерковця, загиблий журналіст зробив дуже багато для боротьби українців за свободу і місто увічнило пам'ять про нього для майбутніх поколінь.

Як видно на оприлюдненому фото, за відповідне рішення проголосували 86 з 92 депутатів Київради.

В Киеве скверу дали имя Павла Шеремета. Находится этот сквер на пересечении улиц Рейтарская/Стрелецкая. Все мы помним...

Опубликовано Dmitriy Belotserkovets Четверг, 12 декабря 2019 г.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Нині їм оголошують підозру.

Товариші затриманих розповіли подробиці підозри у вбивстві Шеремета

Товариші затриманих розповіли подробиці підозри у вбивстві Шеремета

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва три роки тому - 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50

Під час розслідування з'ясувалося, що в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета біля його будинку був помічений колишній співробітник СБУ. Його зафіксували камери відеоспостереження. Він був присутній біля будинку Шеремета принаймні кілька годин - і саме в цю ніч під машину журналіста заклали вибухівку. Журналісти з'ясували, що чоловіка звати Ігор Устименко. 

Національна поліція від 24 липня 2017 року засекретила всі ухвали судів щодо справи про вбивство журналіста Павла Шеремета із міркувань безпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація