У центрі Києва бурулька розтрощила панорамний дах іномарки

У центрі Києва бурулька розтрощила панорамний дах іномарки

Багатокілограмова крижана брила впала з 5-го поверху пам'ятки архітектури.

У столиці снігова та льодова маса впала з будинку на припарковане під ним авто. У цей момент в машині нікого не було, тож минулося без жертв, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Однак тепер панорамний дах машини шматками розбитого скла звисає в салон. Те, що Олена Дятчина прийняла пропозицію подруги випити чаю і не опинилася в машині в той момент, можливо, врятувало їй життя. "Ось ці дві шторки, котрі видерло з м’ясом, вони були б на голові – і наслідки непередбачувані", - каже власниця авто. Машина зараз чекає експертиз, однак Олена переконана, що збитки вимірюватимуться десятками тисяч гривень. Та найстрашніше, на її думку, не це: "Машина стояла на місці, де рухаються люди – дуже жваве місце".

У центрі столиці крижана брила впала на дах автомобіля

У центрі столиці крижана брила впала на дах автомобіля

Центр столиці, двір історичного будинка, поблизу арка. "Іншого місця не було просто, тому довелося стати тут. Я досить акуратно, прохід для людей був. Я дуже поспішала та не підняла голову вгору. Мабуть, навіть якби підняла, нічого б не побачила", - каже Дятчина. Місцеві ж мешканці скаржаться, що снігову брилу на даху добре видно, і ходити внизу страшно, але це – єдиний прохід у двір. Люди кажуть, що неодноразово зверталися до комунальників, але жодного результату це не дало. В КП "Михайлівське" розводять руками, бо у тому дворі на їхньому балансі всі будинки, крім того, з якого зірвалася бурулька. "Будинок фасадний з аркою, з арки впало. Інститут педагогіки, приватна власність, він нежитловий будинок", - пояснює директор підприємства Володимир Данько.

Юрист інституту запевняє, що вони і самі зверталися до жеку, бо не мають у штаті людей, які можуть працювати на даху, але відповіді не отримали. Бюджет організації витрат на подібні послуги у приватних виконавців не передбачає. "Інститут педагогіки змушений звертатися до приватних підприємств для виконання, але ціни на даний момент, у зв’язку з попитом великим на даний час, ціни просто захмарні", - каже Андрій Сугоняко. Заклад уже нібито домовився з альпіністами на кінець цього тижня – ті мають контрольовано збити загрозливі брили.

Олена тим часом шукає гроші на ремонт, адже чи вперше за багато років не оформила повного страхування. Автовласниця збирається позиватися до суду, аби відшкодувати і матеріальні, і моральні збитки – для цього заяву в поліцію написала, свідків знайшла. А те, що машина стояла в невідповідному місці, юристи не вважають перешкодою. "Це не звільняє від відповідальності. Розмір шкоди може бути знижено внаслідок порушення власником ПДР, однак це не позбавляє власника транспортного засобу права відшкодувати шкоду. Суди також перевіряють, чи в належному місці був припаркований транспортний засіб, чи дозволено там паркування", - розповів адвокат Тарас Фенюк. Поки Олена чекає рішення поліції, чи є у її справі склад злочину, дах її машини замість скляного панорамного на невизначений час стає поліетиленовим.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація